Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

Τα Παραρτήματα Ηρακλείου και Ρεθύμνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Κυριακή 5 Ιουλίου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στον τόπο θυσίας των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για τη μάχη του Ψηλορείτη (27 Ιουνίου - 1 Ιουλίου), όπου έπεσαν ο καπετάν Γιάννης Ποδιάς με τα παλικάρια της ομάδας του, δολοφονημένοι από τα όργανα εξόντωσης των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Η εκδήλωση θα γίνει στον τόπο θυσίας (Λοχριά) στις 11.00 π.μ. Λεωφορεία για τον τόπο της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Ελευθερίας (άγαλμα Βενιζέλου) Ηρακλείου στις 9 πμ της Κυριακής.

-- Την Κυριακή 5 Ιούλη, ώρα 10 το πρωί, στην Αμφιλοχία, διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 65 χρόνια της μεγάλης νικηφόρας Μάχης του ΕΛΑΣ στην Αμφιλοχία (έγινε στις 12-13 Ιούλη του 1944). Καλούνται οι Αντιστασιακοί, οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής. Τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ναυπακτίας - Δωρίδας, Μακρύνειας - Θέρμου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Αγρινίου - Αστακού δρομολογούν πούλμαν για τη μετακίνηση όσων θέλουν να συμμετέχουν.

Εκδρομή - προσκύνημα

Η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει, προς τιμήν των 60 χρόνων της πολιτικής προσφυγιάς, εκδρομή - προσκύνημα στην Τασκένδη, από τις 29 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2009. Το ταξίδι προβλέπει επίσκεψη σε τρεις μεγάλες πόλεις του Ουζμπεκιστάν: Τασκένδη - Σαμαρκάνδη - Μπουχαρά. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2108826338 και 2108225407.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ