Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτ,

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΗΣΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για την υπεράσπιση των αθάνατων ιδανικών του ΕΑΜ και του ΚΚΕ και πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στην Εθνική Αντίσταση και στο λαϊκό κίνημα, η σύζυγός του πρόσφερε, μέσω της ΝΕ Χανίων, 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ προσφέρει στη ΝΕ Φθιώτιδας 10.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ, επίτιμου προέδρου του Παραρτήματος.

  • Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ προσφέρω στη ΝΕ Φθιώτιδας 10.000 δρχ.

Τάκης Κύρκος, χωριό Κόμμα Λαμίας

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 3 του Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ι.ΚΟΖΑΤΣΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μάγδα Κοζάτσα

Η κόρη του Καίτη, η εγγονή του Σοφία

* * *

Στις 5 Αυγούστου 1944 οι Γερμανοί εκτελούν στο Αργος 11 πατριώτες, τους οποίους συνέλαβαν έπειτα από προδοσία ταγματασφαλιτών. Ανάμεσα στους 11 ήταν και ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΛΥΚΟΜΗΡΟΣ, ο Αναπλιώτης ΕΠΟΝίτης και φίλος. Ηταν μόλις 17 χρόνων.

Στη μνήμη του ο Θοδωρής Κοΐνης προσφέρει 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μοσχάτου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
* * *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, ως συνδικαλιστής ήταν ακούραστος, μαζικός, αγαπητός από όλους. Είχε μεγάλη επιρροή στις μάζες. Οι ομιλίες του σε μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις ξεσήκωναν τους εργαζόμενους.

Ως κομμουνιστής στην παρανομία ήξερε ποιους να στρατολογεί στο ΚΚΕ και με ποιόν τρόπο.

Εμεινε πιστός στο κόμμα του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του ο σύντροφός του Θ. Πετρίδης πρόσφερε 15.000 δρχ., προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, μέσω της ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

* * *

Στη μνήμη του αείμνηστου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΡΓΕΤΗ - καπετάν Χλωμός της Κορινθίας - ο οποίος με τους αγώνες, την ιδεολογία του και τις θυσίες πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή, ο εγγονός του Γεράσιμος Μαργέτης πρόσφερε στην ΚΟΒ Μοσχάτου 5.000 δρχ.

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Κ.Θ.Κ., συνταξιούχος του ΟΓΑ από την Ικαρία, προσφέρει ως πρώτη δόση 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟ Φραντάτου Ικαρίας, στη μνήμη όσων πέθαναν ή βασανίστηκαν στη Μακρόνησο.

* **

Φωτ.

Τα μέλη της ΚΟΒ Παγκρατίου προσφέρουν 30.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου στη μνήμη του συντρόφου τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

ΦΩΤ.

Ενας χρόνος πέρασε από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η σύζυγός του Ανοιξιά και η κόρη του Μαρία προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Η Παναγιώτα Μολογιάννη - Μηναΐδη προσφέρει 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου της ΙΑΚΩΒΟΥ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 20 Μάη 2000.

* * *

Φωτ.

Στις 18 Αυγούστου 2000, νικημένη από την «επάρατο νόσο», «έφυγε» η αγαπημένη μας ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΛΟΚΑ, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το θάνατό της.

Στη μνήμη της προσφέρω για το 16 Συνέδριο 30.000 δρχ. ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αχαρνών.

Π.Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ