Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δίδαγμα για τους αγώνες του σήμερα η εποποιία του ΔΣΕ

Μεγάλη προφεστιβαλική εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ χτες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους

Πιο ώριμοι να καταλάβουν την ιστορία του ΚΚΕ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, είναι οι εκατοντάδες νεολαίοι που χτες βράδυ παρακολούθησαν την προφεστιβαλική εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και ετοιμάζονται να ανέβουν στο Νεστόριο για το 18ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Οργάνωσης το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Γράμμος: στα Βήματα του ΔΣΕ» από τον Χρήστο Κόφφα, στέλεχος του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στον ηρωϊκό αγώνα των χιλιάδων μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού που δόθηκε στα υψώματα του Γράμμου. Εκεί που ο ΔΣΕ «μάτωσε για πάνω από 3 χρόνια πολεμώντας ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους υποτακτικούς του. Στον τόπο τον γεμάτο χαλάσματα και τους μαύρους ίσκιους. Τη σελίδα που γράφηκε κάτω από το χώμα, το τραγούδι της λυγερής του Αδη», όπως είπε.

Συνδέοντας διαλεκτικά την ιστορία με το παρόν, ο Χ. Κόφφας σημείωσε πως «ο εχθρός, πολυεθνικό κεφάλαιο, ιμπεριαλισμός είναι εδώ, απέναντί μας και οχυρώνεται, εξοπλίζεται. Αλλά και η αντίσταση, η αντεπίθεση είναι εδώ, παρούσα και καθημερινά γιγαντώνεται, αντιδρά και αντεπιτίθεται».

«Διδασκόμαστε από τους αγώνες του λαού μας και της νεολαίας, γνωρίζουμε την πραγματική ιστορία του τόπου μας, του λαϊκού - επαναστατικού κινήματος. Λέμε όχι στη μοιρολατρία και την υποταγή. Διαλέγουμε το δρόμο της ανυπακοής και της αντεπίθεσης. Το μέλλον μας ανήκει, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», σημείωσε νωρίτερα στην ομιλία του ο Αλέξης Γουσόπουλος, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ