Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το οικοτροφείο «Αργώ»

Την άμεση επαναπρόσληψη του προσωπικού στο γηροψυχιατρικό οικοτροφείο «Αργώ», στην Κέρκυρα, με την παράλληλη επαναλειτουργία της μονάδας, απαίτησε χθες, με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά από απόφαση της εταιρείας διαχείρισης της μονάδας να την οδηγήσει σε κλείσιμο.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Γ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι «άμεσα να λειτουργήσει με το προσωπικό το οποίο προϋπήρχε», χωρίς, όμως, σαφή χρονοδιαγράμματα και με την επιφύλαξη για «θέματα του υπουργείου Απασχόλησης». Για το κλείσιμο της μονάδας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας πως «δεν προέβλεψε το ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει αν σταματούσε η κοινοτική χρηματοδότηση», ενώ όσον αφορά την εταιρεία που το διαχειριζόταν μίλησε για «μεθόδευση από την πλευρά του φορέα να προχωρήσει σε κλείσιμο του οικοτροφείου», προσθέτοντας πως πρέπει «όλα αυτά να περάσουν στο φάσμα της πρωτοβάθμιας υγείας».

Την ουσία του προβλήματος έθεσε επιτακτικά ο Χ. Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι «η εταιρεία απέλυσε και τους εναπομείναντες εντελώς παράνομα», θέτοντας ευθέως το ερώτημα τού «τι θα γίνει με τους απολυμένους εργαζόμενους». Πρόσθεσε ότι «οι απολύσεις είναι εντελώς εκδικητικές» και «βασίστηκαν σε γελοίες κατηγορίες που υπέθαλψε επιτροπή υπό τον έλεγχο του υπουργείου». Συνολικά για το χώρο της ψυχικής υγείας, τόνισε πως «εμείς είμαστε οι πρώτοι που επικροτούμε μια σωστά σχεδιασμένη ψυχιατρική μεταρρύθμιση μέσα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας», όμως, σημείωσε, η προωθούμενη μεταρρύθμιση «σκοπεύει στο να παραδοθεί η ψυχική υγεία στους ιδιώτες». Επισήμανε ότι «τα ιδιωτικά ψυχιατρικά κρεβάτια διπλασιάστηκαν» και ότι «χρειάζονται στα δημόσια νοσοκομεία 3.000 ψυχιατρικά κρεβάτια, ενώ σήμερα είναι 400 με 500»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ