Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εντείνονται οι αμερικανικές επιθέσεις

ΝΤΕΡΑ ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΝ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες δολοφονικές πυραυλικές επιθέσεις στο Νότιο Ουαζιριστάν του Πακιστάν, πραγματοποίησαν χτες αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, που εφορμούν από τη μεθόριο του Αφγανιστάν, σκοτώνοντας περισσότερους από 45 ανθρώπους, οι οποίοι φέρονται ως «Ταλιμπάν». Για ακόμα μία φορά ως στόχος φέρεται να ήταν ο επικεφαλής των «ανταρτών» στο Πακιστάν, Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ενώ τις αμερικανικές επιθέσεις ακολούθησαν βομβαρδισμοί του πακιστανικού στρατού, τείνοντας να επιβεβαιώσουν πλήρως τη συνεργασία μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και κυβερνητικού στρατού στις πολεμικές επιχειρήσεις, με την πρόφαση της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Από τον περασμένο Αύγουστο, οι αμερικανικές δυνάμεις υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 επιθέσεις σε πακιστανικό έδαφος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός στρατός και αμερικανικές δυνάμεις χαρακτηρίζουν τα θύματα των επιθέσεων «ενόπλους των Ταλιμπάν», η επιβεβαίωση του ισχυρισμού ότι δήθεν δεν υπάρχουν απώλειες σε αμάχους δεν είναι δυνατή.

Στο μέτωπο του Αφγανιστάν, οι 4.000 Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες, που πραγματοποίησαν μία από τις σφοδρότερες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στην επαρχία Χελμάντ, εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή ζητώντας ενισχύσεις. Παράλληλα χτες στην επαρχία Νουριστάν, που επίσης συνορεύει με το Πακιστάν, «αντάρτες των Ταλιμπάν» πραγματοποίησαν επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς.

Σε αυτό το κλίμα συνεχίζεται και η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου, με τις ΗΠΑ να αποδεικνύουν την ενεργή συμμετοχή τους και στήριξη του αντιπάλου του Χαμίντ Καρζάι, Ασράφ Γκάνι, πρώην αξιωματούχου της Παγκόσμιας Τράπεζας, παρά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα περί «ουδέτερης στάσης και μη ανάμειξης». Συγκεκριμένα στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Α. Γκάνι συμμετέχει ένας από τους «στρατηγούς» της εκστρατείας του Μπιλ Κλίντον, ο Τζέιμς Γκάρβιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ