Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καημός» για την Επιτροπή Ανταγωνισμού...

Μεγάλο «καημό» έχει η ΓΣΕΒΕΕ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία «καταργείται» κατά τη γνώμη της με τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση στη λειτουργία της.

Διότι, λέει η ΓΣΕΒΕΕ, «η βελτίωση της λειτουργίας των αγορών στην Ελλάδα, προς όφελος των καταναλωτών και των (πολλών) μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», είναι «κορυφαία πρόκληση».

Ακόμη κι έτσι να είναι, η Επιτροπή Ανταγωνισμού πού «κολλάει»; Μήπως η ΓΣΕΒΕΕ περίμενε από αυτήν να κάνει τις αγορές στην Ελλάδα να λειτουργούν προς όφελος των... καταναλωτών; Στο κάτω κάτω της γραφής οι αγορές δε φτιάχνονται γι' αυτό το λόγο. Φτιάχνονται για να λειτουργούν προς όφελος των πλουτοκρατών. Αλλιώς δεν θα τις έλεγαν αγορές...

Αυτά κάνει και λέει η ΓΣΕΒΕΕ, σπέρνει και μεγεθύνει αυταπάτες. Μιλά για «υγιή ανταγωνισμό» και θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά το συντριπτικό πλήγμα που δέχθηκαν η ελληνική βιοτεχνία και το μικρό εμπόριο στα πλαίσια της ΕΕ και του «υγιούς», εντελώς νόμιμου και θεσμοθετημένου ανταγωνιστικού τρόπου λειτουργίας των αγορών, στη βάση των αποφάσεων της Κομισιόν.

Κατά τα άλλα, εξεγείρεται η ΓΣΕΒΕΕ επειδή οι νέες ρυθμίσεις καταργούν την εκπροσώπηση των φορέων και της ίδιας στην Επιτροπή. Εμ, βέβαια, όταν συντάσσεται με τον επιχειρηματικό κόσμο, δηλαδή με τα μονοπώλια και την κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους, την πολιτική τους, νομίζοντας πως είναι εταίροι και όχι αντίπαλοι οι ΕΒΕ, αφού τα μονοπώλια τους καταδικάζουν στον αφανισμό, τέτοια θα λέει η κατ' όνομα οργάνωση διεκδίκησης των συμφερόντων των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ