Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύμφυτα με τον καπιταλισμό η σήψη και τα σκάνδαλα

Παρέμβαση του Σπύρου Χαλβατζή, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, για τον αποπροσανατολιστικό καυγά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εκλογολογία και την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκανε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής, με αφορμή σχετικό δικομματικό καυγά και τόνισε:

«Πολλές φορές μάς έχει δοθεί η δυνατότητα και μέσα και έξω από τη Βουλή ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να τοποθετηθούμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο για τα σκάνδαλα ή τα αναφερόμενα ως σκάνδαλα. Για κάθε σκάνδαλο, σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη, κατά την άποψή μας, να προχωράει γρήγορα η διαδικασία ελέγχου, εξέτασης, αλλά και δικαστικής διερεύνησης. Εχουμε πει ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να απλοποιηθούν, ώστε να μη δημιουργούνται εμπόδια, αναχώματα και να μη φτάνει κανείς σε τελική κρίση.

Δεν έχουμε, όμως, και καμία αυταπάτη. Η λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος είναι σύμφυτη με τα σκάνδαλα και τη σήψη. Και δεν είναι ελλαδικό φαινόμενο. Και στην Ιταλία, και στη Γαλλία, και στην Ισπανία, στη Γερμανία, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφύονται πολύ συχνά σκάνδαλα. Ωστόσο, όλες οι υποθέσεις πρέπει να παραπεμφθούν και επειδή αναφερόμαστε στη SIEMENS και η SIEMENS και κάθε άλλο σκάνδαλο θα πρέπει να παραπεμφθεί και να προχωρήσει. Και φυσικά δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τη SIEMENS, με οικοσκευές και με οτιδήποτε άλλο.

Ομως, η σκανδαλολογία λειτουργεί και αποπροσανατολιστικά, με την έννοια ότι έρχονται συνεχώς αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα και αυτά θάβονται, αυτά δεν ακούγονται, δεν υπογράφονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για παράδειγμα, μεγάλες εργατικές ομοσπονδίες, όπως είναι η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Ποτά, είχαν απεργία για υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βλέπουν τα πάντα σε όλο τον κόσμο και το τι κάνει στις λεπτομέρειές του ο Χριστοφοράκος, αλλά δεν είδαν τίποτα από αυτήν την κινητοποίηση.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι και η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να αντιμάχεται το μαζικό, το διεκδικητικό κίνημα και να μη χρησιμοποιεί τα κατασταλτικά μέτρα, γιατί πολύ συχνά αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Και με την ευκαιρία, θέλουμε να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να αποσυρθούν αυτές οι φοβερές κατηγορίες εναντίον αυτών, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, όπως είναι ο Πρόεδρος της Κοινότητας και άλλοι κάτοικοι με πολύ βαριές κατηγορίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ