Κυριακή 12 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΠΡΙΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Στο πλευρό του λαού στο Νησί της Επανάστασης

Δυο μπριγάδες εθελοντικής εργασίας διοργανώνει φέτος η ΚΝΕ

Στην ανάπαυλα από τη δουλειά, τα μέλη της μπριγάδας της ΚΝΕ αγκαλιά με Κουβανούς συντρόφους και άλλους μπριγαδίστες
Στην ανάπαυλα από τη δουλειά, τα μέλη της μπριγάδας της ΚΝΕ αγκαλιά με Κουβανούς συντρόφους και άλλους μπριγαδίστες
Η ΚΝΕ γιορτάζει τα 50 χρόνια από την Επανάσταση στην Κούβα με τον καλύτερο τρόπο: Με δύο αποστολές μπριγάδας εθελοντικής εργασίας στο Νησί της Επανάστασης. Από τις 17 Ιούλη μέχρι τις 9 Αυγούστου, τα μέλη των αποστολών της ΚΝΕ θα αφήσουν το δικό τους λιθαράκι στη στήριξη της σοσιαλιστικής Κούβας, κάνοντας αγροτικές εργασίες στο αγρόκτημα La Granjita της περιοχής Guanabacoa.

Η ΚΝΕ με κάθε ευκαιρία δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της ελληνικής νεολαίας στον αγωνιζόμενο κουβανικό λαό, συμβάλλοντας και με αποστολές μπριγάδας εθελοντικής εργασίας. Δεν είναι λίγοι οι ΚΝίτες που έχουν συμβάλλει μέσα από αποστολές της Οργάνωσης και έχουν αφιερώσει ώρες εθελοντικής εργασίας για τη στήριξη της σοσιαλιστικής Κούβας. Τον Αύγουστο του 1993, όταν η πρώτη μπριγάδα της ΚΝΕ δούλεψε στις φυτείες μπανάνας. Τον Ιούλη του 1999, όταν μπριγάδα της ΚΝΕ ξαναβρέθηκε στην Κούβα, κορυφώνοντας μια καμπάνια για την Κούβα που είχε διοργανώσει η Οργάνωση και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου του Ματάνσας. Το καλοκαίρι του 2004, όταν η ΚΝΕ με δυο αποστολές μπριγάδας δούλεψε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου «Camilo Cienfuegos» του Ματάνσας για την ανακαίνιση μιας από τις τέσσερις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου και πολλών αιθουσών διδασκαλίας, στο πλαίσιο Καμπάνιας Αλληλεγγύης 12 Κομμουνιστικών Νεολαιών από την Ευρώπη μαζί με την ΚΝ ΗΠΑ, με τίτλο «Ζήτω η Κούβα». Πέρσι, όταν η μπριγάδα εθελοντικής δουλειάς της ΚΝΕ, που ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια αγωνιστικής δράσης της ΚΝΕ, βρέθηκε στην περιοχή Πίναρ ντελ Ρίο, καλλιεργώντας λαχανικά.

Εκδηλώσεις της ΠΟΔΝ

Την ώρα της δουλειάς το 2008
Την ώρα της δουλειάς το 2008
Φέτος, οι δραστηριότητες της νεολαιίστικης διεθνιστικής αλληλεγγύης στο Νησί της Επανάστασης είναι αφιερωμένες στα 50χρονα του σοσιαλισμού στην Κούβα. Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) διοργανώνει διεθνείς νεολαιίστικες εκδηλώσεις με σύνθημα «Θα νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό» στις 28 - 30 Ιούλη στην Αβάνα, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι δυο ΚΝίτικες αποστολές στο Νησί. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΠΟΔΝ διοργανώνεται εκδήλωση για να εγκαινιαστεί η καμπάνια με τίτλο: «Ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις και τους στρατούς κατοχής, η πάλη είναι ο δρόμος για τη νίκη». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος θα μιλήσει και στο εναρκτήριο σεμινάριο των δραστηριοτήτων της ΠΟΔΝ με τίτλο: «60 χρόνια ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του ΝΑΤΟ».

Διαγωνισμός αφίσας

Για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την επανάσταση στην Κούβα, η ΚΝΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε νέους δημιουργούς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό αφίσας αφιερωμένης σε αυτήν την επέτειο. Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να αποστέλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Ιούλη, στη διεύθυνση: Λεωφ. Ηρακλείου 145 ΤΚ 142 31 Νέα Ιωνία, αλλά και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΝΕ www.kne.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 210.2592321. Τις αφίσες θα κρίνει η Σχολή Καλών Τεχνών της Αβάνας και οι καλύτερες θα εκδοθούν σε λεύκωμα και θα εκτεθούν στο 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


Ε. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα (2009-07-12 00:00:00.0)
Μπριγάδα αλληλεγγύης για την Κούβα (2009-04-24 00:00:00.0)
Αναχώρησαν για το Νησί της Επανάστασης (2008-07-29 00:00:00.0)
Μπριγάδα αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα (2008-07-26 00:00:00.0)
Γιορτή αντίστασης και αλληλεγγύης (2005-08-04 00:00:00.0)
Καμπάνια αλληλεγγύης στη Σοσιαλιστική Κούβα (2004-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ