Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Καμπάνια αλληλεγγύης στη Σοσιαλιστική Κούβα

Με επιτυχία έχει ξεκινήσει η ΚΝΕ την καμπάνια αλληλεγγύης στη Σοσιαλιστική Κούβα, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης για το Νησί της Επανάστασης.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Ελλάδα αφιερώνουν δεκάδες από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ στην ανάγκη αλληλεγγύης στη Σοσιαλιστική Κούβα, που δίνει τη δική της μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ και τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Μέσα από τις εκδηλώσεις, προπαγανδίζεται η κοινή καμπάνια των κομμουνιστικών νεολαιών, με στόχο και τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυσή της. Η ΚΝΕ έχει εκδώσει δυο όμορφες καρτ - ποστάλ, που τις διακινεί έναντι 5 και 10 ευρώ, αντίστοιχα, και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί για την επισκευή των κτιρίων της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Camillo Cienfuegos του Ματάνσας. Παράλληλα, με πρόταση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας (UJC), ορισμένα από τα χρήματα, που θα μαζευτούν από την καμπάνια, θα διατεθούν στη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που θα γίνει τον Αύγουστο του 2005 στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Μέσα από την καμπάνια αυτή, ενισχύεται ο στόχος της κοινής δράσης και του συντονισμού ανάμεσα στις Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης. Σημειώνουμε ότι η καμπάνια περιλαμβάνει την αποστολή τριών μπριγάδων εργασίας - από τις οργανώσεις που συμμετέχουν - στο Πανεπιστήμιο του Ματάνσας. Ηδη, η πρώτη μπριγάδα με επικεφαλής τη Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία (SDAJ) βρίσκεται στην Κούβα από τις 25 του Ιούνη.

Η ΚΝΕ θα συμμετέχει στις δυο επόμενες μπριγάδες, που θα ξεκινήσουν για το Νησί της Επανάστασης στις 24 Ιούλη και στις 16 Αυγούστου, αντίστοιχα. Ετσι, η καμπάνια της ΚΝΕ στη χώρα μας θα διαρκέσει ουσιαστικά μέχρι και τις αρχές Αυγούστου. Στόχος της Οργάνωσης είναι να μαζέψει τουλάχιστον 10.000 ευρώ και να συγκεντρώσει το ποσό πριν από την αναχώρηση της τελευταίας μπριγάδας, πράγμα που, όπως φαίνεται, μπορεί να επιτευχθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ