Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ξαναθυμήθηκε το ΣΥΡΙΖΑ

Κινητικότητα στην κατεύθυνση αναθέρμανσης των σχέσεων με τις δυνάμεις που συμμετείχαν στον πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρείται από την πλευρά του Συνασπισμού. Χτες, σε συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να καλέσει σε συνάντηση τους πρώην συμμάχους την ερχόμενη βδομάδα. Μένει να φανεί η ανταπόκριση σ' αυτό της το κάλεσμα καθώς η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από πλήθος καταγγελιών σε βάρος του ΣΥΝ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη συνεργασία και την εκμεταλλεύτηκε για την εξυπηρέτηση των εκλογικών του στόχων, μεθοδεύοντας στη συνέχεια τη διάλυσή της.

Φαίνεται όμως ότι και το τωρινό ενδιαφέρον της ηγεσίας του ΣΥΝ κάθε άλλο παρά «αθώο» είναι. Στο φόντο ενός αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος και ενόψει του τακτικού συνεδρίου του ΣΥΝ, η «νεκρανάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης τάσης, αλλά και να αμβλύνει κάπως το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην οργανωμένη βάση του ΣΥΝ και φτάνει ως και την ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας του. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι «ανανεωτές» του ΣΥΝ που εξαρχής είχαν ταχθεί εναντίον του εγχειρήματος, τώρα υιοθετούν ήπιους τόνους και για πρώτη φορά τάσσονται υπέρ της συνεργασίας δυνάμεων της Αριστεράς. Αυτοί βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι για τους οποίους η ηγεσία του ΣΥΝ καταβάλλει μια τέτοια προσπάθεια, με παρότρυνση κυρίως του «αριστερού ρεύματος», που επιδιώκει την ενισχυμένη παρουσία του ΣΥΝ σε ένα πολιτικό σκηνικό που εκτιμά ότι σύντομα θα αλλάξει.

Κινητικότητα βέβαια συνεχίζει να υπάρχει και σε ό,τι αφορά στην αναζήτηση προσώπου που θα διαδεχτεί τον Ν. Κωνσταντόπουλο στην προεδρία του κόμματος. Για τους «ανανεωτές» το θέμα έκλεισε μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Μ. Παπαγιαννάκη, όχι όμως και για το «αριστερό ρεύμα» που περιήλθε σε αδιέξοδο μετά την άρνηση του Γ. Δραγασάκη, αν και πολλοί επιμένουν ότι η απόφαση του βουλευτή δεν είναι αμετάκλητη. Το «ρεύμα» δηλώνει - μέχρι στιγμής - ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον Αλ. Αλαβάνο, αλλά ούτε τον Φ. Κουβέλη και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το να στηρίξει κάποιο μη στέλεχος. Στο πλαίσιο αυτό ακούστηκε το όνομα του Τ. Κουράκη, δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως φέρεται απρόθυμος να αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση «κορόνα στο κεφάλι τους» (2008-04-16 00:00:00.0)
Διαφώνησαν στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων (2006-11-07 00:00:00.0)
Αλέκος κερνάει, Αλέκος πίνει... (2004-12-30 00:00:00.0)
Τώρα διασπώνται και οι τάσεις! (2004-07-20 00:00:00.0)
Εκτόξευση κατηγοριών από και προς την ηγεσία (2001-02-23 00:00:00.0)
Και πάλι με τρεις τάσεις; (2000-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ