Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκστρατεία για το «ευρωσύνταγμα»

Αφετηρία για την παρατεταμένη προπαγανδιστική εκστρατεία με στόχο την επιβολή του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος» αναμένεται να αποτελέσει η φιέστα που θα γίνει στις 29 Νοέμβρη στη Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σ. Μπερλουσκόνι δήλωσε χτες ότι το «ευρωσύνταγμα», που ενέκριναν οι ηγέτες της ΕΕ στις 18 Ιούνη στις Βρυξέλλες, πρόκειται να υπογραφεί στις 20 Νοέμβρη στη Ρώμη. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ μετά την ολοκλήρωση της 23ης γαλλο-ιταλικής συνάντησης κορυφής στο Παρίσι, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι η τελετή υπογραφής του ευρωπαϊκού συντάγματος θα πραγματοποιηθεί στην ίδια αίθουσα όπου είχε υπογραφή η Συνθήκη της Ρώμης το 1957 που αποτέλεσε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. «Θα συναντηθούμε στις 20 Νοέμβρη στη Ρώμη για να υπογράψουμε στο ίδιο παλάτι, στην ίδια αίθουσα που υπεγράφη η Συνθήκη της Ρώμης το 1957», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ζακ Σιράκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση να υπογραφεί η συνταγματική συνθήκη στη Ρώμη, «καθιστώντας τη δεύτερη ιδρυτική συνθήκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ