Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
«Διατάραξη οικιακής ειρήνης» το σύνθημα «ΝΑΤΟ - Δολοφόνοι»!

Στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ καλείται να απολογηθεί για τις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του 2002

Από τις κινητοποιήσεις στην Πάτρα το 2002, για τις οποίες επιχειρείται να ασκηθεί σήμερα δίωξη

ICON

Από τις κινητοποιήσεις στην Πάτρα το 2002, για τις οποίες επιχειρείται να ασκηθεί σήμερα δίωξη
Με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Τάσος Θεριακής καλείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σε απολογία μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Η ...αμαρτία του, όπως και άλλων αντιιμπεριαλιστών διαδηλωτών, ήταν ότι στις 2 Οκτώβρη του 2002 κατέβασαν την αγγλική σημαία από το βρετανικό Υποπροξενείο, γράφοντας ταυτόχρονα αντιπολεμικά συνθήματα (ΝΑΤΟ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ), κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του πατραϊκού λαού ενάντια στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Αγγλία.

Μάλιστα, για να φτάσουν να καλέσουν σε απολογία τον Τ. Θεριακή, χρειάστηκε νωρίτερα να δουλέψει ο χαφιέδικος μηχανισμός της Ασφάλειας, με παραγγελία του τότε αστυνομικού υποδιευθυντή Πάτρας κ. Κατσάρη, προκειμένου να εντοπιστούν οι «ένοχοι».

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει πως πρόκειται για μια «τρομοκρατική δίωξη, που αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το στρωμένο έδαφος από την προκάτοχή της, το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει αναδρομικά να εφαρμόσει τον "ευρωτρομονόμο" που πρόσφατα ψήφισε στη Βουλή».

«Αξιοποιεί - συνεχίζεται στην ανακοίνωση - όλα τα χαλκεία και το διωκτικό υλικό της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει το λαό, να χτυπήσει την επερχόμενη λαϊκή αντεπίθεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και που θα γνωρίσει νέα έξαρση στην πορεία. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η τρομοκρατία, η καταστολή, οι διώξεις που επιχειρούνται ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές είναι συνώνυμο της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι αποτέλεσμα της παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού για την αύξηση της κερδοφορίας του».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα στο όνομα της "ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων", αλλά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, γιατί φοβούνται την οργή του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους».

Και τονίζει καταλήγοντας: «Οι κομμουνιστές, οι πρωτοπόροι εργάτες, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα δώσει απάντηση με την ένταση της πάλης, με δυνάμωμα της συσπείρωσης για την οικοδόμηση και ισχυροποίηση του λαϊκού μετώπου πάλης απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Καλούμε την εργατική τάξη, τα συνδικάτα με κάθε τρόπο να εκφράσουν την καταδίκη τους στην πολιτική της τρομοκρατίας και του περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ