Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνονται οι αντιδράσεις για τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΜΕ για το ξήλωμα της πινακίδας της ΔΗΣΕΚ

Συνεχίζονται και πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις σχεδόν ταυτόχρονες αυταρχικές ενέργειες της κυβέρνησης να κατεβάσει τις πινακίδες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενωτικής Κίνησης (ΔΗΣΕΚ), με πρόσχημα τον καλλωπισμό της Αθήνας ενόψει της Ολυμπιάδας. Κάτι που δεν κατάφερε στην περίπτωση του Συνδικάτου Οικοδόμων, λόγω των άμεσων και δυναμικών αντιδράσεων των μελών του. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πινακίδα της ΔΗΣΕΚ ξηλώθηκε και καταστράφηκε αργά το βράδυ, όταν δεν υπήρχε κανείς εκεί.

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το ξήλωμα της πινακίδας των κεντρικών γραφείων της ΔΗΣΕΚ, επισημαίνοντας: «Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται αυτή τη φορά ενάντια στη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση (ΔΗΣΕΚ) με το ξήλωμα και την καταστροφή της ταμπέλας των κεντρικών της γραφείων, τις μεταμεσονύκτιες ώρες από αστυνομικά όργανα, για "αισθητικούς" λόγους, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων!!! Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα βίας και αυταρχισμού της κυβέρνησης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εργαζόμενους και το λαό.

Το ΠΑΜΕ, το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα με την Εργατική Τάξη και το λαό, θα συγκρουστεί για να αποκρούσει τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που έχει τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, για να υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Στο μεταξύ εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στην αυταρχική προσπάθεια της κυβέρνησης να κατεβάσει και την πινακίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Αυτή που είναι βρώμικη, καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας, και «θέλει καλλωπισμό είναι η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης», που με τρομονόμους και μέτρα αυταρχικά «προσπαθεί να φιμώσει κάθε συλλογική φωνή, που αντιστέκεται για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων» των εργαζομένων. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους μέσα από το δυνάμωμα της πάλης και της αλληλεγγύης τους «να αχρηστέψουμε στην πράξη τους αντιδραστικούς νόμους» και τονίζει ότι «τα σύμβολα των Συνδικάτων των εργαζομένων είναι ποτισμένα με αγώνες και αίμα και κανένας δεν μπορεί να τα καταργήσει». Ανάλογη ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ