Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκίνησε το καλοκαιρινό του ταξίδι

Φούσκωσε τα πανιά του και ταξιδεύει σε πολλές μεριές της Ελλάδας, το 30ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», με αέρα τις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς για μόρφωση, δουλιά, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, ουσιαστική ψυχαγωγία, αθλητισμό, πολιτισμό. Ολα αυτά χωρούν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που στρέφεται ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και τα πλαστικά όνειρα που πουλάνε οι πολυεθνικές. Ολα αυτά εντάσσονται και στο περιεχόμενο του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που με σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ κι οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα», πραγματοποιείται στις 10 και 11 Ιούλη στην Αθήνα (κατασκήνωση στους Αγίους Θεοδώρους).

Το Διήμερο, όπου αναμένεται να συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, αποτελεί κάθε χρόνο τον πρώτο μεγάλο σταθμό του Φεστιβάλ, όχι όμως και την έναρξή του, αφού το Φεστιβάλ ξεκινάει το καλοκαιρινό του ταξίδι με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά όλης της χώρας. Ετσι και φέτος αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει και συγκεκριμένα αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται:

Σήμερα Σάββατο
  • Στους Αμπελόκηπους (Αθήνα), στην πλατεία του ΜΕΤΡΟ, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση ενάντια σ' όσα φέρνει μαζί της η Ολυμπιάδα.
  • Στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο χώρο των κατασκηνώσεων του ΑΠΘ, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα». Θα μιλήσει ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση και θα ακολουθήσει ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, γραμματέα του ΝΓ Ξάνθης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουρνουά σκάκι, τάβλι και συναυλία από τους «Απρόσμενους επισκέπτες».
  • Στη Δράμα, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7:30 μ.μ., με έκθεση φωτογραφίας, σκίτσου, συναυλία ροκ και έντεχνης μουσικής.
Τη Δευτέρα 5 Ιούλη
  • Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη), στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Στρατόπεδο Κόδρα: αξιοποίηση για τις ανάγκες της νεολαίας και όχι στέκι φονιάδων».
  • Στο πάρκο της Τσιαπάνου στην Τούμπα (Θεσσαλονίκη), στις 8:30 μ.μ., με θέμα: «Αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό».
Την Τετάρτη 7 Ιούλη
  • Στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8:30 μ.μ., με θέμα: «Αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ