Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Βουτιά στα βαθιά...

Tις πύλες του ανοίγει σήμερα στη Ρώμη το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου. Η διοργάνωση συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» των αθλητών και αθλητριών της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της συγχρονισμένης κολύμβησης, των καταδύσεων και της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Συνολικά αναμένεται να πάρουν μέρος 2.556 αθλητές/τριες από 185 χώρες.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαμηλά ο πήχης και... απουσίες

Η φετινή ελληνική αποστολή για τη διοργάνωση έχει μια σημαντική απουσία αφού δε μετέχει η Εθνική ανδρών πόλο. Οι κάκιστες εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πέρυσι, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και (κυρίως) στο Ευρωπαϊκό της Μάλαγα, άφησαν την Εθνική εκτός Παγκοσμίου, για πρώτη φορά από το 1975 και για δεύτερη στην ιστορία των αγώνων.

Συνολικά η ελληνική αποστολή αποτελείται από 20 αθλητές-τριες. Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις, το 2005 στο Μόντρεαλ και το 2007 στη Μελβούρνη, η Ελλάδα πανηγύρισε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια. Φέτος τα πράγματα φαντάζουν ακόμα πιο δύσκολα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ελπίδες στα... ανοικτά

Οσον αφορά την κολύμβηση οι προσδοκίες επικεντρώνονται κυρίως στον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος θα επιχειρήσει να επαναλάβει την επιτυχία του 2007 και να ανέβει στο βάθρο σε ένα εκ των δύο αγωνισμάτων που θα συμμετάσχει στη θάλασσα (5 και 10 χλμ). Ικανή για καλή εμφάνιση στα νερά της Οστια είναι και η Μαριάννα Λυμπερτά, 11η πέρυσι στα 10 χλμ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Στα αγωνίσματα της πισίνας που αρχίζουν στις 26 Ιούλη, οι προσδοκίες είναι περιορισμένες. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 στα 50μ ύπτιο, Αρης Γρηγοριάδης, ο Ρωμανός Αλυφαντής και η ομάδα 4Χ100μ. μεικτή ομαδική ανδρών μοιάζουν να συγκεντρώνουν ελπίδες για κάτι καλό, το οποίο μεταφράζεται σε παρουσία σε τελικούς.

ΠΟΛΟ: Στις γυναίκες το βάρος

Την επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης στο Μόντρεαλ (χρυσό) θέλει να επαναλάβει στη Ρώμη ο Αρης Γρηγοριάδης

Eurokinissi

Την επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης στο Μόντρεαλ (χρυσό) θέλει να επαναλάβει στη Ρώμη ο Αρης Γρηγοριάδης
Απουσία των ανδρών, πλέον στις γυναίκες πέφτει το βάρος των προσπαθειών για διάκριση. Με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με το Πεκίνο και με νέο προπονητή, τον Γιώργο Μορφέση, η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στη Ρώμη. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, όπως άλλωστε και η κληρωτίδα. Με αντιπάλους στον όμιλο Ρωσία και ΗΠΑ, η πρώτη θέση, η οποία δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους «8», μοιάζει... δύσκολη υπόθεση. Τα τουρνουά υδατοσφαίρισης αρχίζουν την Κυριακή (οι γυναίκες) και τη Δευτέρα (οι άνδρες) και θα γίνονται εναλλάξ ανά ημέρα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Βλέψεις για τελικό

Παραδοσιακά την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοίγουν οι καταδύσεις και αυτό συμβαίνει και φέτος, αφού από σήμερα είναι οι πρώτοι αθλητές που θα κάνουν ...βουτιά. Από ελληνικής πλευράς, οι Αλέξανδρος Μάνος και Στέφανος Παπαρούνας έχουν τις δυνατότητες να προκριθούν στον τελικό των συγχρονισμένων από τραμπολίνο 3μ. και να κυνηγήσουν την καλύτερη δυνατή κατάταξη.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Ψάχνοντας την υπέρβαση

Η συγχρονισμένη κολύμβηση αρχίζει αύριο Σάββατο. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί μόνο στο σόλο και το ντουέτο, με τις Ναταλία Ανθοπούλου και Δέσποινα Σολωμού να ψάχνουν την υπέρβαση, η οποία μεταφράζεται σε πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα. Η Ρωσία αναμένεται να είναι και πάλι η κυρίαρχος, αν και ο διαχωρισμός των αγωνισμάτων σε ελεύθερο και τεχνικό μέρος δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει κάποια... διαρροή χρυσού, πιθανότατα προς την Ισπανία.

  • ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: 11.00 Προκριματικά 1μ (Α), 15.00 Προκριματικά 10μ (Γ), 18.30 Τελικός 1μ (Α). Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ-1 και το ΣΠΟΡ+.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ