Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Νέες οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες

Μέρκελ-Μεντβέντεφ επισφράγισαν σημαντικές συμφωνίες
Μέρκελ-Μεντβέντεφ επισφράγισαν σημαντικές συμφωνίες
ΜΟΝΑΧΟ. --

Οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις της Ρωσίας και της Γερμανίας ήταν το κύριο αντικείμενο των συνομιλών μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ και του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η Γερμανία και η Ρωσία «εργάζονται μαζί» για το μέλλον της Opel, της αυτοκινητοβιομηχανίας που βρίσκεται σε δυσκολία και η οποία αποτελεί το αντικείμενο μιας προσφοράς που υποστηρίζεται από ρωσικά κεφάλαια, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Ρώσο Πρόεδρο χτες στο Μόναχο.

«Η Magna προσφέρει μία ευκαιρία στη Opel», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχουν ακόμη «πολλά πράγματα να διευκρινιστούν».

Από την πλευρά του, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τη Σουηδία να εγκρίνει το σχέδιο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream, για να συνεισφέρει στην «ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

Σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε, Μέρκελ και Μεντβέντεφ υπέγραψαν αρκετές συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας, περιλαμβανομένης μιας συμφωνίας ύψους 500 εκατ. ευρώ για την παροχή πίστωσης, της συμφωνίας μεταξύ των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και της Siemens για την παραγωγή αμαξοστοιχιών, την επέκταση του αεροδρομίου στην Αγία Πετρούπολη από τη γερμανική Fraport και την πιθανή εξαγορά των χρεοκοπημένων ναυπηγείων στο Βίσμαρ και το Ροστόκ στην ανατολική Γερμανία από τη ρωσική Gazprom.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ