Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η θέση της ΔΑΣ για τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα

Τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης της ΚΕΔΚΕ, που στην τελευταία συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε να βάλει πλάτη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών υπογραμμίζει η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ). Ως γνωστό, στην προαναφερόμενη συνεδρίαση η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον και αγνοώντας επιδεικτικά τη στρατηγική σημασία των υπηρεσιών τηλεφωνίας για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αποφάσισε να διευκολύνει το ιδιωτικό κεφάλαιο στη «διέλευση των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών» από τους δήμους της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εισπράττει από τις εταιρείες, ως τέλος, ποσοστό επί των κερδών τους.

Αναλύοντας τη θέση της για το όλο θέμα και υπογραμμίζοντας την αντίθεσή της στην προαναφερόμενη μεθόδευση η ΔΑΣ σημειώνει:

«1. Είμαστε αντίθετοι στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους - παρόχους από τη σκοπιά της αντίθεσής μας στην ευρωενωσιακή πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών κλπ.

Θεωρούμε ότι η γη αλλά και τα δίκτυα υποδομών αποτελούν δημόσια περιουσία και δεν πρέπει να παραχωρούνται για επιχειρηματική δράση.

2. Θεωρούμε ψευτοδίλημμα τη φθηνή ή ακριβή παραχώρηση γης για τη δημιουργία των διαφόρων δικτύων από τη στιγμή που το κόστος - παραχώρησης γης για την κατασκευή θα μετακυλιστεί στη λαϊκή οικογένεια μέσω των τιμολογίων των παροχών.

Αυτή η λογική ανοίγει το δρόμο για πρόσδεση της ΤΑ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

3. Η δημιουργία πολλαπλών δικτύων υποδομών για τη δράση των εναλλακτικών παροχών οδηγεί στην κατασπατάληση φυσικών και οικονομικών πόρων, διευρύνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τη στιγμή που οι λαϊκές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν από ένα δίκτυο κι αυτό πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία.

4. Η έκθεση της ΕΕΤΤ διευκολύνει τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, ξεπερνώντας εμπόδια και καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για δωρεάν παροχή και χρήση δικτύου όταν αυτό είναι εναέριο και υποθαλάσσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ