Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό

ΜΑΛΓΑΡΑ

Motion Team

ΜΑΛΓΑΡΑ
«Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό», διαδήλωσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Θεσσαλονίκης που χτες από τις 6 το απόγευμα και για περίπου δύο ώρες «κατέλαβαν» τα διόδια των Μαλγάρων και επέβαλαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πήραν θέση σε όλα τα σημεία διέλευσης. Μπλόκαραν τις μπάρες και άφηναν τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων να περνούν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.

Μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς την προκήρυξη του Κόμματος και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να πάρει θέση δίπλα στο ΚΚΕ στον αγώνα για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τη δράση του ΚΚΕ, οι διερχόμενοι οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους. Με παρατεταμένα κορναρίσματα, με ένα χαμόγελο, με ένα «μπράβο στο ΚΚΕ», ή με ένα «κι εμείς μαζί σας», επιβεβαίωναν την αγανάκτησή τους με την πολιτική που παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο ακόμη και τους δρόμους για να κερδοφορήσει.

Στη Λεπτοκαρυά

Με το σύνθημα «ούτε φθηνά, ούτε ακριβά, όχι σε όλα τα διόδια», τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις της Πιερίας, με πορεία, συγκροτημένα, έφτασαν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, που έχουν παραδοθεί στους ιδιώτες για εκμετάλλευση και μπλόκαραν τις μπάρες.

Η εθνική Οδός που έγινε με τα χρήματα του φορολογούμενου λαού, βαφτίστηκε «αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και ο λαός χρυσοπληρώνει και πάλι για να πλουτίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες. Τώρα συζητάνε και για τη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή του Αιγινίου. Σχεδιάζουν δηλαδή τη λειτουργία τριών σταθμών διοδίων σε μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Αυτήν την πολιτική που παραδίδει τη λαϊκή περιουσία στο κεφάλαιο για να θησαυρίζει, κατήγγειλαν οι κομμουνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ