Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μονόδρομος η πρόταση του ΚΚΕ!

Σε συγκέντρωση στην Αγιά Λάρισας μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος

Στα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ αναφέρθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής και υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Αγιάς. Εκεί όπου οι μικρομεσαίοι αγρότες, στην πλειοψηφία τους μηλοπαραγωγοί, βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που αφορούν στις αδιάθετες ποσότητες μήλων και στις αποζημιώσεις για την ακαρπία και τη χαλαζόπτωση.

Οπως υπογράμμισε η Διαμάντω Μανωλάκου, «η απούλητη παραγωγή στα μήλα, η κοροϊδία του ΕΛΓΑ να μην πληρώνει έγκαιρα τις αποζημιώσεις, αλλά, κυρίως, να μην πληρώνει τις πραγματικές καταστροφές, η αδιαφορία για την προστασία της ντόπιας παραγωγής, και καλής ποιότητας μάλιστα, ένα στόχο έχουν: Να διώξουν τους μικρομεσαίους αγρότες από τη γη τους και να μείνουν οι μεγάλοι που θα συγκεντρώσουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους». Και τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει πλάτη στους εμποροβιομήχανους στο πώς θα εκμεταλλευτούν ακόμα πιο πολύ τους αγρότες. «Αυτό - σημείωσε - κάνει με τα μήλα, με τα ροδάκινα, τα στάρια, το κρασί και τ' αμύγδαλα, με το γάλα και αύριο με το καλαμπόκι και το βαμβάκι». Μιλώντας, δε, για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πρόσθεσε ότι έρχονται τα χειρότερα στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ ή αλλιώς του «ελέγχου υγείας», όπως τον ονομάζουν.

«Γι' αυτό λέμε - επισήμανε - ότι ο αγώνας των μηλοπαραγωγών στην Αγιά είναι κοινός αγώνας για όλους. Και για τους μικροεπαγγελματίες, που δεν έχουν πελάτες στα μαγαζιά τους και για όλους τους άλλους εργαζόμενους. Εμείς το λέμε καθαρά. Η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες πρέπει να ξεσηκωθούν για το δίκιο τους. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει από το ν' ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη, απάνθρωπη, αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει, που διώχνει τον κόσμο από τα χωράφια και τον τόπο του».

Ομως, τόνισε στη συνέχεια η Διαμάντω Μανωλάκου, αυτό δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ δε θα πιέζει και δε θα διεκδικεί άμεσες λύσεις. Και αναφέρθηκε στην αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των μηλοπαραγωγών και στη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που προβάλλουν με τις κινητοποιήσεις τους. «Υποστηρίζουμε - πρόσθεσε - όλο το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η ΠΑΣΥ».

Αφού ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη μικρομεσαία αγροτιά, κατέληξε: «Το θέμα των μηλοπαραγωγών είναι όλου του λαού της Λάρισας και γι' αυτό τον καλούμε σε αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα. Γιατί όταν ο αγώνας είναι κοινός, τότε είναι πιο δυνατός, πιο αποτελεσματικός. Εμπρός, λοιπόν, στο δυνάμωμα της συμμαχίας, πιο τολμηρά, πιο αποφασιστικά. Εκεί είναι η ελπίδα, εκεί είναι η λύση. Εμείς δε σταματάμε. Συνεχίζουμε πάντα μπροστά. Πιο δυνατά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ