Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διοργανώνει ψευτομεταπτυχιακό με επιχείρηση

Αντιδράσεις στην παρουσίαση του προγράμματος από τη ΔΗΚΕΒΕ

Την απαίτηση του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία διατράνωσαν κατά την παρουσίαση του προγράμματος τα στελέχη της ΔΗΚΕΒΕ
Την απαίτηση του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία διατράνωσαν κατά την παρουσίαση του προγράμματος τα στελέχη της ΔΗΚΕΒΕ
Το ρόλο του «ιμάντα» για το πέρασμα των κατευθύνσεων της ΕΕ και των αντιλαϊκών πολιτικών και στον τομέα της Παιδείας επέλεξε το Επιμελητήριο Βοιωτίας, που διαφήμισε ότι θα «προσφέρει» στην τοπική αγορά και στους εργαζόμενους ένα «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων», που διοργανώνει όχι κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά η ...Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για μεταπτυχιακό, αφού - όπως παραδέχτηκαν οι διοργανωτές - δεν αναγνωρίζεται πουθενά επισήμως ως τέτοιο, αλλά για ένα ακριβοπληρωμένο σεμινάριο (με κόστος 4.500 για κάθε συμμετέχοντα).

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μαζί με την ΕΕΔΕ έδωσαν την περασμένη Τρίτη συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά, για να το παρουσιάσουν. Παρέμβαση ενάντια στο πρόγραμμα και τη μεθόδευση επιβολής του έκαναν εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Κίνησης Εμπόρων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών» (ΔΗΚΕΒΕ). Υψωσαν πανό που έγραφε «Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα» και κατήγγειλαν ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιβάλλει χωρίς τη συναίνεση της πλειοψηφίας το συγκεκριμένο πρόγραμμα (το υπερψήφισαν 9 από τα 21 μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου σύμφωνα με τη ΔΗΚΕΒΕ). Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΕ είπε στη συνέντευξη ότι θα επιμορφώνει στελέχη επιχειρήσεων (οι οποίες θα πληρώνουν κιόλας αυτή την επιμόρφωση).

Να σημειώσουμε ότι η ΕΕΔΕ είναι ένας ιδιωτικός φορέας που έχει ως μέλη διάφορες τράπεζες κι άλλες επιχειρήσεις από τις οποίες κιόλας χρηματοδοτείται, ενώ αναλαμβάνει την κατάρτιση στελεχών και του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Ιδρύθηκε το 1962 από το «αφάν γκατέ» της τότε πλουτοκρατίας, ενώ σήμερα, αυτοσυστηνόμενη, αναφέρει μεταξύ άλλων σε φυλλάδιό της: «Το σύγχρονο μάνατζμεντ δεν προσπαθεί ούτε να υπηρετήσει, ούτε να δαμάσει τους ανθρώπους. Το σύγχρονο μάνατζμεντ προσπαθεί να απελευθερώσει και να αξιοποιήσει το δυναμικό των ανθρώπων». Με λίγα λόγια, το σύγχρονο μάνατζμεντ αποσκοπεί στη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του ανθρώπου για το μέγιστο δυνατό κέρδος. Αυτό υπηρετούν.

Η ΔΗΚΕΒΕ, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη μεθόδευση της ηγεσίας του Επιμελητηρίου να πλασάρει το ψευτομεταπτυχιακό, καλεί τους μικρομεσαίους ΕΒΕ να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να αποσυρθεί η απόφαση και να μη λειτουργήσει το πρόγραμμα. Οπως τονίζει σε ανακοίνωση που μοιράστηκε στους ΕΒΕ της Βοιωτίας: «Τέτοιες οργανώσεις - με "τις ευλογίες" της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και την ανοχή του ΣΥΝ - κάνουν "μπίζνες" με την Παιδεία! Εκεί, όπου οι μεταπτυχιακοί, όπως και οι προπτυχιακοί τίτλοι σπουδών πρέπει να παρέχονται δωρεάν, μόνο από τα δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ