Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Προωθούν την πτώχευση

Με τα πιο δυσοίωνα σενάρια για το μέλλον της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (πτώχευση) και των εργαζομένων (απόλυση) προετοιμάζει η κυβέρνηση το έδαφος για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα.

Προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει «κοινωνική αποδοχή» για το καταστροφικό της σχέδιο, να εμφανίσει σαν κατόρθωμα την εκποίηση της εταιρίας όσο όσο, αλλά και να αποφύγει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Τα τελευταία σενάρια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας χτες, εμφανίζουν την ΟΑ να είναι μια «ανάσα» από την πτώχευση, με ορατό τον κίνδυνο κατάσχεσης περιουσιακών της στοιχείων, αν δεν καταβάλει ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 4 δισ. δρχ., μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με άλλο σενάριο, ουδείς ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΟΑ με το σύνολο του μόνιμου προσωπικού και ότι οι μεγάλες ξένες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι διατεθειμένες να μετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΑ. Επίσης, ότι ορισμένοι από τους Ελληνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, περιμένουν να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά της εταιρίας και να προχωρήσουν οι δαπανηρές διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση της ΟΑ στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων, ενώ θέτουν ως απαραίτητο όρο τη μείωση του προσωπικού κατά 2.500-3.000.

Στο μεταξύ χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή για την ΟΑ, χωρίς, ωστόσο, να ανακοινωθεί ούτε τι ακριβώς απασχόλησε τους δύο υπουργούς, ούτε, φυσικά, τι αποφάσισαν.

Σημειώνεται ότι οι λεπτομέρειες για το ξεπούλημα της ΟΑ αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνάντηση που θα έχει ο Χρ. Βερελής στις 20 Δεκέμβρη με την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Λογιόλα ντε Παλάθιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ