Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα στρατεύματα σε Ιράκ, Αφγανιστάν

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την προσωρινή, μέχρι την έγκριση των αναγκαίων κονδυλίων, αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων κατά 22.000 για τρία χρόνια, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Πενταγώνου Ρόμπερτ Γκέιτς, εξαιτίας των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των Αμερικανών στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ, του Αφγανιστάν, αλλά και του Πακιστάν...

Ο υπουργός Αμυνας, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι ο τελικός αριθμός των στρατιωτών θα είναι 569.000 - από 547.000 που υπάρχουν σήμερα και η απόφαση φέρεται να έχει την έγκριση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ελήφθη με γνώμονα ότι οι συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις διακινδύνευαν τη δυνατότητα του Πενταγώνου να καλύπτει τα κενά των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή, στο Ιράκ, η χθεσινή μέρα ήταν μία από τις αιματηρότερες μετά την υποτιθέμενη αποχώρηση των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων από τα αστικά κέντρα. Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν, σε σειρά επιθέσεων στη Βαγδάτη, στο Ραμάντι, στη Σάντρ Σίτι, στο Τάτζι και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ