Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Εντάσεις προκαλεί η πρόταση για δημοψήφισμα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Επικρίσεις και μύδρους προκάλεσε η πρόταση του πρώην Προέδρου και φερόμενου ως «μεταρρυθμιστή» Μοχάμεντ Χαταμί για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. Ο πρώην Πρόεδρος της χώρας υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα θα ήταν η μόνη λύση συμβιβασμού, ζητώντας να διενεργηθεί από «ανεξάρτητες αρχές».

Η αντίδραση ήταν άμεση με πρώτη την εφημερίδα «Καϊχάν», που πρόσκειται στη «συντηρητική» παράταξη του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, η οποία υποστηρίζει ότι η πρόταση Χαταμί εντάσσεται στο πλαίσιο συνωμοσίας, που προέρχεται από το εξωτερικό, λέγοντας ότι «συνεχίζουν με ένα άλλο τμήμα του σεναρίου που έχει προετοιμάσει η Δύση για συνωμοσία κατά του ιρανικού καθεστώτος» και ότι στόχος είναι η κλιμάκωση της έντασης.

Και ο αρχηγός της αστυνομίας του Ιράν, Εσμαΐλ Αχμαντί-Μογαντάμ, από την πλευρά του, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «υποκίνηση ανταρσίας», απειλώντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «θα επιβάλουν την τάξη», αναφερόμενος σε ανθρώπους που «απέτυχαν να υλοποιήσουν τον εκλογικό τους στόχο, οι οποίοι συνεχίζουν να ενσπείρουν αμφιβολίες με διάφορους τρόπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ