Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
... Κακή συνεννόηση των συνεργαζόμενων δυνάμεων

Αντιδράσεις μεταξύ των παρατάξεων που συνεργάζονται στο προεδρείο της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ, ΣΕΚ - παράταξη του ΣΥΝ και Συσπειρώσεις) έχει προκαλέσει η εκλογή ΔΑΚίτη προέδρου, επειδή οι παραπάνω παρατάξεις δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν πριν την τελική ψηφοφορία.

Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας πρότεινε τη συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, κάτι που δε δέχτηκαν οι άλλες παρατάξεις, ενώ με την εξέλιξη που πήραν στη συνέχεια τα πράγματα, κατήγγειλε τον πλήρη εκφυλισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών.

Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ συμφωνούσαν ότι το προεδρείο πρέπει να εκλεγεί από τις δυνάμεις που ψήφισαν τις αποφάσεις του Συνεδρίου (ΠΑΣΚ, ΣΕΚ, Συσπειρώσεις) και ότι το αντίστοιχο προεδρείο που είχε λειτουργήσει την περίοδο 2007-2009 ήταν επιτυχημένο. Οπως φαίνεται όμως, η ΠΑΣΚ με αυτό το σκεπτικό στήριξε το δικό της υποψήφιο, ενώ η παράταξη του ΣΥΝ πρότεινε δικό της υποψήφιο. Πριν την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία η παράταξη του ΣΥΝ πρότεινε εναλλαγή στη θέση του προέδρου και των τριών δυνάμεων που ψήφισαν τις αποφάσεις του Συνεδρίου, όμως η ΠΑΣΚ φαίνεται ...δεν κατάλαβε, με αποτέλεσμα τελικά την εκλογή προέδρου από τη ΔΑΚΕ.

Αυτή η εξέλιξη (που χρονολογείται από τις 16 Ιούλη) οδήγησε την ΠΑΣΚ να βγάλει ανακοίνωση προχτές, όπου κάνει λόγο για «πλασματικό εκλογικό αποτέλεσμα» που προέκυψε «εκ παραδρομής»(!!) και να ζητάει να παραιτηθεί το μέλος της ΔΑΚΕ από τη θέση του προέδρου. Ενώ χτες, η παράταξη του ΣΥΝ, με δική της ανακοίνωση, καταλογίζει στην ΠΑΣΚ «ηγεμονική αντίληψη» και δηλώνει ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα για καμιά από τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ