Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ
Ψευτοκαυγάς για το πάπλωμα της διακυβέρνησης

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συντηρούν τις αποπροσανατολιστικές αντεγκλήσεις, την ώρα που στις πλάτες των εργαζομένων φορτώνονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο θορυβώδης δικομματικός καυγάς γύρω από την προεδρολογία - εκλογολογία, επιβεβαιώνοντας τη στόχευση των δύο μεγάλων κομμάτων να κρατήσουν το βολικό αυτό θέμα κυρίαρχο στην «πολιτική ατζέντα» το επόμενο διάστημα. Προφανής στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός των λαϊκών στρωμάτων από την πλήρη σύμπλευση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ στη νέα επίθεση που σαρώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, επανέλαβε χτες τις κατηγορίες κατά του ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή «παραβιάζει κατάφωρα την ουσία του Συντάγματος» αλλά και πως «χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία». Η κυβέρνηση ξορκίζει τις εκλογές, αλλά την ίδια στιγμή προετοιμάζεται πυρετωδώς γι' αυτές, θέλοντας να αποκτήσει το πλεονέκτημα να τις προκηρύξει όποτε συμφέρουν το κυβερνών κόμμα. Βέβαια, ο εκπρόσωπος απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για το ότι η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, εμφανίζοντας την κυβέρνηση να ενδιαφέρεται μόνο για την «προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του προσπαθεί να αναπροσαρμόσει την επιχειρηματολογία του για τη στάση του στο θέμα της προεδρικής εκλογής και ζητά εκλογές για το Σεπτέμβρη. Ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι «οι πολίτες ζητούν τον ίδιο Πρόεδρο, αλλά μια άλλη κυβέρνηση», ενώ απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού πως το ΠΑΣΟΚ παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, είπε ότι «το Σύνταγμα παραβιάζεται και οι θεσμοί ευτελίζονται όταν η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή, όταν η κυβέρνηση κάνει νοθεία μέσα στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν η κυβέρνηση αποσύρει τους βουλευτές από κρίσιμες ψηφοφορίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ