Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΑΣΕ
Από 66 κόμματα υπογράφεται η δήλωση καταδίκης

Στα 66 έχουν φτάσει τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο που καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στις 3 Ιούλη στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Την κοινή δήλωση καταγγελίας του ψηφίσματος υπέγραψε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. Συνολικά, δίπλα στα 63 κόμματα που δημοσιεύσαμε αναλυτικά στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 19/7, προστέθηκαν και οι υπογραφές άλλων τριών κομμάτων, που είναι τα εξής: Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, ΚΚ Ουρουγουάης και ΚΚ ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι στην κοινή δήλωση καταγγέλλεται η προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της αποσιώπησης του καθοριστικού ρόλου που έπαιξε για τη συντριβή του φασισμού η Ενωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), όπως και η προσπάθεια να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε με το φασισμό. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταλήγουν καλώντας σε αποφασιστική δράση για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια:

«Η έξαρση του αντικομμουνισμού στην Ευρώπη δεν είναι παροδικό φαινόμενο. Εκφράζει το φόβο της άρχουσας τάξης μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και τη νέα επικαιρότητα που αποκτά το αίτημα για κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και η αναγκαιότητα της ριζικής αλλαγής της κοινωνίας. Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους με τους κομμουνιστές, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους φορείς του αντικομμουνισμού, αφού η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις αποτελούν προάγγελο γενικότερων επιθέσεων στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Θα απαντήσουμε στους προβοκάτορες και στους αντικομμουνιστές με τον κοινό μας αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ