Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Απροστάτευτη απέναντι στις πυρκαγιές η Εύβοια

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν πρόσφατα στο νομό

Το καταστροφικό έργο της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Εύβοια
Το καταστροφικό έργο της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Εύβοια
Αμεσα μέτρα για τη δασοπροστασία και πυροπροστασία στην Εύβοια απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Αντώνης Σκυλλάκος με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο νομό. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει την ανάγκη να ενισχυθούν τα μέτρα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στο Νομό Εύβοιας. Η πολιτική όμως που εφαρμόζεται και η έλλειψη των αναγκαίων μέτρων έχει επιφέρει μέχρι στιγμής βαριές συνέπειες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στη νότια Εύβοια στους Δήμους Αυλώνος, Ταμυνέων, Δυστίων, σε περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Η πυρκαγιά στη νότια Εύβοια έπληξε τα χωριά Νεοχώρι και Περβόλια του Δήμου Αυλώνος, έφτασε μέχρι το χωριό Λέπουρα του Δήμου Δυστίων, ενώ απειλήθηκε και ο οικισμός Δροσιά. Προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε ελαιώνες, καλλιέργειες, κτηνο­τρο­φι­κές μονάδες, μικρές επιχειρήσεις. Κάηκαν επίσης στρέμματα δασικής έκτασης.

Εκτός από τα επιπρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της δασοπροστασίας και δασοπυ­ρό­σβε­σης, που πρέπει επιτέλους να παρθούν για το Νομό Εύβοιας, τίθεται και το ζήτημα της αποζημίωσης για τους πληγέντες, αποζημίωση που θα καλύπτει το 100% της ζημιάς και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

  • Αμεσα να ξεκινήσει καταγραφή των ζημιών και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το 100% του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.
  • Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απώλειας εισοδήματος στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους άμεσα και ουσιαστικά.
  • Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων στα μέτρα δασοπροστασίας και να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση της Εύβοιας, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις πυροσβεστών, να μονιμοποιηθούν οι εποχικοί δασοπυροσβέστες που έχουν σημαντική πείρα και συμβολή στη δασοπυρόσβεση.
  • Να αναβαθμιστεί σε πυροσβεστική υπηρεσία το κλιμάκιο Αλιβερίου.
  • Να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια στα δασαρχεία και στους δήμους τόσο για την πρόληψη από τις πυρκαγιές, όσο και για την αντιμετώπιση των συνεπειών από αυτές, όπως είναι η λήψη αντιπλημμυρικών έργων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ