Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Σκόπελο, Εύβοια και Κορωπί

Οι καπνοί μέσα στο πυκνό δάσος στον Πάνορμο της Σκοπέλου

Eurokinissi

Οι καπνοί μέσα στο πυκνό δάσος στον Πάνορμο της Σκοπέλου
Σε ύφεση ήταν χτες το απόγευμα οι πυρκαγιές στον Πάνορμο Σκοπέλου και στο Μαρμάρι Ευβοίας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Κορωπί. Υπό έλεγχο ήταν και η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Στις 12 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Κορωπί. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδα με ξερά χόρτα και ελιές, ενώ στην περιοχή βρίσκονται αρκετά σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και σε μια ώρα κατόρθωσαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που μαίνεται από το βράδυ της Τρίτης στη Σκόπελο, σε δασική έκταση στην περιοχή Πάνορμος, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά κατέστρεφε πευκοδάσος σε δύσβατη περιοχή και στην οποία επιχείρησαν τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, καθώς και 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση ήταν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες τα ξημερώματα στο Μαρμάρι της Εύβοιας. Η φωτιά ξέσπασε σε έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια, έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών, χωρίς ωστόσο να προξενήσει ζημιές σε κάποιο από αυτά. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης. Επί τόπου βρίσκονταν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρα έκαναν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03.38 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 8.40 το πρωί. Στον τόπο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δυο αεροπλάνα. Στο σημείο παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Το 24ωρο που πέρασε από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδηλώθηκαν συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι το βράδυ φωτιά στους Μύλους Πυθαγoρείου της Σάμου. Στον τόπο επενέβησαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δυό αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ