Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Πληρώθηκαν φέτος για υπερωρίες του 2008 και με τα μισά λεφτά

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών», που ζητά τη χορήγηση δασικού επιδόματος και της εφάπαξ ενίσχυσης

Icon

Την άμεση χορήγηση του δασικού επιδόματος και της εφάπαξ ενίσχυσης σε όσους πυροσβέστες τη δικαιούνται, ζητά με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Παράλληλα, επισημαίνει πως οι υπερωρίες της αντιπυρικής περιόδου του 2008 πληρώθηκαν μετά από ένα χρόνο με το εξευτελιστικό ποσό των 27 ευρώ για κάθε οκτάωρο.

Η ΕΑΚΠ , απευθυνόμενη προς τον γγ Δημόσιας Τάξης Κ. Μπίτσιο, αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει απαντήσει στο ερώτημά της, που διατυπώθηκε στο 11ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ, και αφορούσε τη χορήγηση των εφάπαξ ενισχύσεων των 500 και των 300 ευρώ προς τους δημόσιους υπαλλήλους, από την οποία έχουν εξαιρεθεί οι πυροσβέστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον υπολογισμό του σχετικού επιδόματος, υπολογίζεται ο μισθός και το επίδομα που καταβάλλεται σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, ενώ για τους πυροσβέστες υπολογίστηκε και η καταβολή υπερωριών, με αποτέλεσμα αρκετοί πυροσβέστες να μην πάρουν την εφάπαξ ενίσχυση, επειδή «φαίνονταν» να εισπράττουν περισσότερα χρήματα.

Οσον αφορά το δασικό επίδομα, η τρίτη δόση του περσινού επιδόματος των 1.500 ευρώ καταβλήθηκε τον περασμένο Μάρτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη κυβερνητική δέσμευση για την καταβολή του φετινού επιδόματος, παρότι βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου.

Οσον αφορά τις υπερωρίες των πυροσβεστών, οι οποίες τους δόθηκαν φέτος τον Ιούλη για την περσινή αντιπυρική περίοδο, διαπιστώθηκε ότι πληρώνονταν 27 ευρώ για κάθε 8ωρο. Για τους πυροσβέστες δεν εφαρμόστηκε ούτε το καθεστώς που ισχύει για τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο προβλέπει 46 ευρώ αποζημίωση για κάθε ένα από τα τέσσερα ή πέντε 8ωρα που εργάζονται επιπλέον το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούνη του 2008 το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, με σχετική του διαταγή, καλούσε όσους πυροσβέστες επιθυμούσαν να εργαστούν υπερωριακά την αντιπυρική περίοδο, να δηλώσουν συμμετοχή για δέκα υπερωρίες το μήνα. Ομως, η διαταγή, με ...πονηρό τρόπο, δε διευκρίνιζε το ύψος της αποζημίωσης. Στο ταμείο, πλέον, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν την κυβερνητική κοροϊδία.

Επίσης, η ΕΑΚΠ καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία για τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια των πυροσβεστών, όταν υποχρεώνονται να εργάζονται συνεχώς σε καθεστώς ομηρίας με αλλεπάλληλες παράνομες επιφυλακές για την κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων της Πυροσβεστικής και να αντιμετωπίζονται με έντονο αυταρχισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ