Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
«Εμπρηστική η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλο επισκέφτηκε την περιοχή

Καμένη έκταση στις Κεχριές Κορίνθου με ...θέα τη θάλασσα
Καμένη έκταση στις Κεχριές Κορίνθου με ...θέα τη θάλασσα
Καμμένη έκταση, χαμηλής βλάστησης, με θέα στη θάλασσα. Ο λόγος για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θέση ανάμεσα στις Κεχριές και Κρύα Βρύση, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα απειλώντας σπίτια και τέθηκε υπό έλεγχο στις 8:30 το βράδυ. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, πραγματοποίησε περιοδεία στους οικισμούς Αγ. Δημητρίου και Φιλοθέης, οι οποίοι αποτελούνται κατά κύριο λόγο από εξοχικές κατοικίες.

«Εμπρηστής είναι η πολιτική που ουσιαστικά παραδίδει τα δάση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλάζει τις χρήσεις γης και χρησιμοποιεί τη γη ως μέσο για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τη διαδικασία οικοπεδοποίησης και αποχαρακτηρισμού των δασών, από την άποψη ότι στην περιοχή υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα στην κατεύθυνση να αξιοποιηθούν από μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και της δεύτερης εξοχικής κατοικίας. Η συνολικότερη πολιτική των κυβερνήσεων που ουσιαστικά συμβάλλουν στον αποχαρακτηρισμό των δασών με τη συνταγματική αναθεώρηση, άρθρο 24 κι όλα αυτά, δίνουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα στους διάφορους εμπρηστές να βάζουν φωτιά και να καταστρέφουν το περιβάλλον. Το δεύτερο ζήτημα είναι η ίδια η προστασία, όσον αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, το ανθρώπινο δυναμικό, τα μηχανήματα, ο καθαρισμός των περιοχών και των δασών που ουσιαστικά είναι σε πολύ πρόχειρη κατάσταση, με τεράστιες ελλείψεις. Και αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, με έκτακτο προσωπικό, ουσιαστικά συμβάλλει στο να μην υπάρχουν μέτρα πρόληψης για την προστασία των δασών και από την άλλη μεριά, να μην μπορούν άμεσα να παρέμβουν στην καταστολή των όποιων πυρκαγιών εκδηλώνονται», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Δύο πυρκαγιές στο Μαίναλο Αρκαδίας

Δύο πυρκαγιές σε ένα 48ωρο ξέσπασαν στο Μαίναλο. Η σοβαρότερη από αυτές ήταν στη θέση Καμενίτσα του Δήμου Λεβιδίου. Η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή σε δυσπρόσιτη περιοχή, μέσα σε πυκνό δάσος, αρκετά μακριά από το δρόμο. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν και ακάλυπτοι χώροι τους οποίους εποφθαλμιούν μεγάλα συμφέροντα για οικοπεδοποίηση. Η φωτιά που εκδηλώθηκε δεν ήταν σε μεγάλη απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο. Αν επεκτείνονταν θα προκαλούσε καταστροφές σε εκείνο το τμήμα του Μαίναλου που έχει μείνει αλώβητο από τις πυρκαγιές του 2000 και του 2007. Η φωτιά ελέγχθηκε χτες στις 06.10 το απόγευμα.

Επίσης, το περασμένο Σάββατο, στις 06.10 το απόγευμα, ξέσπασε φωτιά στο Δήμο Λεβιδίου στη θέση Παναγίτσα, σε θαμνότοπο. Η φωτιά ελέγχθηκε την Κυριακή, στις 09.50 το βράδυ. Η φωτιά ελέγχεται από την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ