Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Στο δρόμο της διεθνιστικής αλληλεγγύης

Με δύο πολυμελείς αποστολές - μπριγάδες - εθελοντικής εργασίας στο Νησί της Επανάστασης η ΚΝΕ τίμησε τα 50 χρόνια από την Επανάσταση στην Κούβα, τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και της διεθνιστικής αλληλεγγύης - συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας και της δράσης της ΚΝΕ. Η πρώτη μπριγάδα της ΚΝΕ επέστρεψε χτες το βράδυ και η δεύτερη επιστρέφει στις 10 Αυγούστου. Και φυσικά η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ΚΝΕ. Κοντά τρεις δεκαετίες η επαναστατημένη Κούβα είναι μόνιμος προορισμός των αποστολών μελών της Οργάνωσης.

Και αυτή η εθελοντική εργασία στο νησί της Επανάστασης αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό δίδαγμα: Πως ένας λαός οργανώνοντας σταθερά την πάλη του, συμμετέχοντας και περιφρουρώντας ο ίδιος τις κατακτήσεις του, βαδίζοντας σε πορεία οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, μπορεί όχι μόνο να αντιπαλέψει σύνθετες δυσκολίες, αλλά και να διεκδικεί διαρκή βελτίωση της καθημερινής του ζωής.

«Μέσα από τις μπριγάδες εθελοντικής εργασίας δίνεται κάθε χρόνο η δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να έρθουν σε επαφή με τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και της νεολαίας, την ανωτερότητα του σοσιαλισμού ως κοινωνίας που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι φετινές μπριγάδες της ΚΝΕ, που αποτελούν τις πολυπληθέστερες των τελευταίων χρόνων με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Οχι μόνο γιατί συμπίπτουν με τα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης. Αλλά και γιατί στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που δυναμώνει η προσπάθεια του ιμπεριαλισμού - τόσο του αμερικανικού όσο και του ευρωενωσιακού - για την υπονόμευση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα», δήλωσε στον «Ρ» ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ