Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΜΑΣΑ»
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα και το δικαίωμα στη δουλειά

Από κινητοποίηση των εργαζομένων την προηγούμενη βδομάδα

MotionTeam

Από κινητοποίηση των εργαζομένων την προηγούμενη βδομάδα
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για να καταβάλει ο εργοδότης τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κατεψυγμένων «ΑΜΑΣΑ». Μαζί τους ήταν και ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ.

Μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση καταδίκης του εργοδότη, η αντιπροσωπεία των 120 εργαζομένων και το ΠΑΜΕ ζήτησαν, χτες, από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης να ασκηθεί πίεση από την κυβέρνηση, ώστε ο εργοδότης να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα 3 μηνών τουλάχιστον στους εργάτες και να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση να μην πληρώνει τους εργάτες όταν η ιδιοκτησία της έχει χρηματοδοτηθεί αδρά από τον κρατικό κορβανά. Επίσης, ζητούν να δοθούν σαφείς απαντήσεις για το πού πήγαν τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων, τα οποία, κατά τ' άλλα, δόθηκαν απλόχερα από το κράτος στον εργοδότη της «ΑΜΑΣΑ».

Σημειώνεται ότι οι εργοδότες της «ΑΜΑΣΑ» είχαν πάρει από το κράτος επιδότηση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως μαρτυρούν οι εργάτες του εργοστασίου, με αυτήν την επιδότηση ο εργοδότης έφτιαξε υποδομή παραγωγής κατεψυγμένων λαχανικών αλλά τη λειτούργησε με εργάτες ...μόνο για 3 ώρες! Οσες ακριβώς κράτησε ο σχετικός έλεγχος. Εκτοτε η μονάδα των λαχανικών δεν ξαναδούλεψε.

Στο μεταξύ, οι εργάτες συνεχίζουν την επίσχεση στο εργοστάσιο χωρίς το επίδομα του ΟΑΕΔ ενώ ο εργοδότης έβαλε από προχτές, Κυριακή, σεκιούριτι για «να σπάσει» τον αγώνα των εργαζομένων που με επίσχεση δεν αφήνουν τον εργοδότη να πουλήσει τα εμπορεύματα (είναι δεσμευμένα και με δικαστική απόφαση).

Υπενθυμίζεται ότι οι 120 εργάτες της «ΑΜΑΣΑ» έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία, το επίδομα που τους οφείλει ο ΟΑΕΔ, ενώ καθημερινά είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική επίθεση ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ