Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν

Στο πλευρό των εργαζομένων το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Δύο απολύσεις εργαζομένων στην Ελευσίνα - η μία μάλιστα αφορά συνδικαλίστρια οπότε είναι παράνομη - καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων δυτικής Αττικής. Πρόκειται για τους Μάρω Καλαϊτζή, εργαζόμενη σε κατάστημα φραντσάιζ της VODAFONΕ και εκλεγμένη στη διοίκηση του Σωματείου και τον Ιορδάνη Τσιτσιρίκο, εργαζόμενο στην εταιρεία ΜΠΟΥΡΔΑΝΙΩΤΗ, που διατηρεί ίντερνετ καφέ.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο η συνδικαλίστρια είχε υπογράψει με το κατάστημα της VODAFONE σύμβαση, στην οποία δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης και στη συνέχεια η εργοδοσία πρόσθεσε αυθαίρετα ημερομηνία λήξης της σύμβασης 5 βδομάδες μετά από την πρόσληψή της. Σημειωτέον ότι αυτό έγινε ενώ είχε μεσολαβήσει η εκλογή της στη διοίκηση του Σωματείου. Χτες το πρωί έγινε από το Σωματείο έγγραφη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυση. Σε επικοινωνία της Επιθεώρησης με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε άγνοια του νόμου και αρνήθηκε την ανάκληση της απόλυσης. Την ερχόμενη Παρασκευή έχει οριστεί τριμερής συνάντηση μεταξύ του εργοδότη, της Επιθεώρησης και του Σωματείου.

Ο εργαζόμενος στο ίντερνετ καφέ απολύθηκε όταν αρνήθηκε στον εργοδότη να εργάζεται στο εξής 4ωρο, αντί για πλήρες ωράριο που εργαζόταν. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος και το Σωματείο, ο συγκεκριμένος εργοδότης παραβιάζει συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις και έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους ή τους κολλάει και λιγότερα ένσημα από αυτά που δικαιούνται. Ο εργαζόμενος καταγγέλλει ότι ο εργοδότης, ενώ δούλευε 8ωρο τον δήλωνε 4ωρο και του κολλούσε λιγότερα ένσημα από αυτά που δικαιούται και πως δεν του έδινε τη νόμιμη προσαύξηση για τα νυχτερινά, τις Κυριακές και τις αργίες.

Ολα αυτά τα ανέφερε μαζί με το Σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ ζητώντας να ανακληθεί η απόλυση και να λάβει όσα δικαιούται. Η τριμερής συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη το πρωί. Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής προειδοποιούν την εργοδοσία ότι «θα μας βρίσκουν μπροστά τους, αδιάλλακτους στην υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ