Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΤΕΛΕΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ανοχύρωτος σε πυρκαγιές

Ανοχύρωτος είναι ο Δήμος Πτελεού Μαγνησίας στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς, καθώς τα χρήματα που έλαβε για τη δασοπροστασία δεν αρκούν για τη στοιχειώδη πρόληψη. Το θέμα φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει τα αναγκαία χρήματα και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.

«O Δήμος Πτελεού, με διοικητική έκταση πάνω από 120.000 στρέμματα, με εκατοντάδες ελαιόδεντρα και δασικές εκτάσεις, έχει υποστεί αρκετές καταστροφές κατά το παρελθόν από πυρκαγιές, με πιο πρόσφατη αυτή στις 22 Ιούνη. Η περιοχή είναι ανοχύρωτη μπροστά στο ξέσπασμα μιας νέας πυρκαγιάς καθώς δεν υπάρχει η υποδομή για την πρόληψη πυρκαγιών. Η επιχορήγηση των 21.000 ευρώ που δόθηκε στο δήμο είναι ανεπαρκέστατη, από τη στιγμή που ένα τέτοιο ποσό δεν μπορεί να καλύψει ούτε την καθαριότητα των δρόμων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην Ερώτηση.

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

  • Αν άμεσα θα πάρει μέτρα για να ενισχυθεί οικονομικά ο δήμος ώστε να καλυφθούν με επάρκεια όλες οι απαιτούμενες δαπάνες για τη δασοπροστασία της περιοχής.
  • Αν θα ληφθούν μέτρα ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και αν θα καλυφθούν πλήρως οι ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ