Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ο γολγοθάς τους δεν έχει τέλος...

Στο Ηράκλειο αυτοκτόνησε 28χρονη κρατούμενη για να μην απελαθεί. Στην Πάτρα βρέθηκαν 10 ημιλυπόθυμοι μετανάστες μέσα σε φορτηγό με το οποίο τους μετέφεραν δουλέμποροι. Στον Εβρο συνελήφθη δουλέμπορος με 9 μετανάστες που ο καθένας θα του έδινε από 5.000 έως 9.000 ευρώ

Icon

Κρεμάστηκε μέσα στα κρατητήρια για να μην απελαθεί. Πρόκειται για 28χρονη από την Αλβανία η οποία είχε συλληφθεί στις 3 Αυγούστου στην Χερσόνησο του Ηρακλείου γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε τα απαιτούμενα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, όπου παρέμεινε το βράδυ μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής της.

Προχτές, χωρίς να την αντιληφθεί κανείς από τους αστυνομικούς, η 28χρονη έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο βρόγχο από κουβέρτα και απαγχονίστηκε. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, και μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το περιστατικό δείχνει την απόγνωση στην οποία οδηγούνται χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται χωρίς χαρτιά στη χώρα μας. Και αυτή αποτελούσε έναν από τους χιλιάδες ανθρώπους που εμφανίζονται κάθε μήνα στα αστυνομικά δελτία ως ...παραβάτες του νόμου περί αλλοδαπών. Μία από τους χιλιάδες «παράνομους» που στέλνονται στον ...αγύριστο, αφού πρώτα έχουν ξεζουμιστεί εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια και με χαμηλό μεροκάματο, αν το παίρνουν και αυτό. Θύμα και αυτή της πολιτικής της κυβέρνησης με τις αστυνομικές επιχειρήσεις - «σκούπα» οι οποίες αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως εγκληματίες.

Κυκλώματα δουλεμπόρων

Χτες το μεσημέρι, στο λιμάνι της Πάτρας, σε έλεγχο που έγινε από λιμενικούς σε φορτηγό αυτοκίνητο, βρέθηκαν 10 οικονομικοί πρόσφυγες σε κατάσταση θερμοπληξίας. Ο δουλέμπορος τους «αποθήκευσε» σαν αντικείμενα στο φορτηγό, μέσα στη ζέστη, χωρίς νερό και φαγητό. Οταν εντοπίστηκαν όλοι ήταν ημιλυπόθυμοι και σε κατάσταση θερμοπληξίας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο δουλέμπορος συνελήφθη. Το φορτηγό επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο, με προορισμό την Ιταλία.

Τέλος, συνελήφθη χτες σε αγροτική περιοχή των Φερρών Εβρου, ένας 42χρονος Ελληνας δουλέμπορος, για διακίνηση 9 μεταναστών, μεταξύ των οποίων κι ένα ανήλικο παιδί. Σύμφωνα με δηλώσεις των μεταναστών, για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν έκαστος το χρηματικό ποσό των 5.500 - 9.000 ευρώ, μέσω συγγενικών τους προσώπων. Διεξάγονται έρευνες για συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση. Επίσης, συνελήφθη 25χρονος δουλέμπορος, πολίτης Βουλγαρίας, από αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, στο 9ο χλμ. Ξάνθης - Καβάλας, για διακίνηση 3 μεταναστών από το Ιράκ, με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ