Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δευτέρα 17/8
  • Βασίλης Σκουλάς
    Βασίλης Σκουλάς
    Σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία και στις 19/8 στο Θέατρο Βράχων (Φεστιβάλ Βύρωνα) παρουσιάζονται οι «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μετάφραση Κ. Χ. Μύρη. Στην παράσταση συναντώνται διαφορετικές γενιές κωμικών. Ο Γιώργος Αρμένης και ο Αλέξανδρος Μυλωνάς με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Χρύσα Ρώπα. Γύρω τους οι έμπειροι στα «αριστοφανικά» Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χρήστος Νίνης, Θέμης Πάνου και Νίκος Καρδώνης. Συμμετέχει 19μελής χορός που αποτελείται από ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες. Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου. Σκηνικά: Ερση Δρίνη. Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Μουσική: Μίνως Μάτσας.
  • Ο εξαιρετικός τραγουδιστής Βασίλης Σκουλάς από την Κρήτη δίνει συναυλία (9 μ.μ.), στο Θέατρο του Αττικού Αλσους, στο Γαλάτσι.
  • Η Ζωή Τηγανούρια και ο Γιώργος Ψυχογιός, για πρώτη φορά μαζί, «ταξιδεύουν» σε μια latin-tango-jazz παράσταση, αλλά και σε ρυθμούς ελληνικών μελωδιών διασκευασμένων, στο Μέγαρο Γκύζη, στα Φηρά της Σαντορίνης (9 μ.μ.). Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 18/8
  • Το σχήμα «Ανοιχτή Θάλασσα» (Βαγγέλης Μαρκαντώνης - τραγούδι, στίχος και μπάσο, Γιώργος Βασιλάτος - κιθάρα και τραγούδι και Γρηγόρης Φλεμετάκης - τύμπανα) εμφανίζεται (9 μ.μ.), στο Θέατρο του Αττικού Αλσους. Ξετυλίγουν ένα δυναμικό πρόγραμμα σε ροκ ρυθμούς, πλαισιωμένο με κομμάτια δικά τους και άλλων δημιουργών, αλλά και με ολοκαίνουριες δημιουργίες από το νέο τους cd «Τρία». Είσοδος ελεύθερη.
Τετάρτη 19/8
  • Συναυλία με τους Μίμη Πλέσσα και Γιώργο Χατζηνάσιο, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο του Αττικού Αλσους.
  • Στην Ερμούπολη της Σύρου - Θέατρο «Απόλλων» - ξεκινά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων, με συναυλία του διάσημου συνόλου μουσικής δωματίου από την Ολλανδία «Strorioni Trio», σε έργα Χάιντν, Σοστακόβιτς και Ντβόρζακ.
Πέμπτη 20/8
  • Γιώτα Βέη
    Γιώτα Βέη
    Στο πλαίσιο ανάδειξης του «Μυκηναϊκού Θολωτού τάφου Αχαρνών», πραγματοποιείται (9 μ.μ.), στο δημοτικό αμφιθέατρο «Σοφοκλής»(Φιλαδέλφειας και Ποσειδώνος, πίσω από τον Θολωτό Τάφο, 5η Στάση Κόκκινου Μύλου) η μουσικοθεατρική παράσταση «Η γυναίκα μέσα στο χρόνο». Τραγούδι: Γιώτα Βέη. Απαγγελία: Ρένα Βενιέρη. Σκηνοθεσία - Σύνθεση κειμένων: Βασίλης Οικονόμου. Αποσπάσματα από έργα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Πινδάρου, Σαπφούς, Βάρναλη, Ρίτσου, Παπαδιαμάντη, Παραλογές, συνθέσεις των Καραΐνδρου, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη αλλά και παραδοσιακά ακούσματα απαρτίζουν την παράσταση.
  • Στο Θέατρο του Αττικού Αλσους (9 μ.μ.) φιλοξενείται θεατρική παράσταση «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου με το Γιώργο Μεσσάλα. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στη Νίσυρο δίνουν συναυλία ο Παντελής Αμπαζής και ο Γιάννης Ντουνιάς, συνοδευόμενοι από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Ανωτάτη Ζαμπετική».
Παρασκευή 21/8
  • Με το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Σαίξπηρ ολοκληρώνεται (σήμερα και αύριο) το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του θεάτρου The Old Vic του Λονδίνου με τη Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν (Brooklyn Academy of Music - ΒΑΜ) της Νέας Υόρκης και την εταιρεία παραγωγής Neal Street Productions, που με γενικό τίτλο «The Bridge Project» ανεβάζει στην ίδια θεατρική σκηνή ταλέντα της Ν. Υόρκης και του Λονδίνου. Ο βραβευμένος με Οσκαρ Σαμ Μέντες σκηνοθετεί ένα μεικτό αγγλο-αμερικανικό θίασο, στον οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι ηθοποιοί του αγγλικού θεάτρου, όπως οι Σάιμον Ράσελ Μπηλ, Σινέντ Κιούζακ και η ανερχόμενη Ρεμπέκα Χωλ, μαζί με αστέρες του αμερικανικού θεάτρου και κινηματογράφου (Ρίτσαρντ Ηστον, Τζος Χάμιλτον, Ηθαν Χωκ).
  • Στο Θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, οι Royal Danish Orchestra Soloists παρουσιάζουν έργα Μότσαρτ, Μέντελσον, Στράους, με σολίστ τις Katrine Gislinge (πιάνο) και Ida Falk Winland (σοπράνο).
  • «Ορνιθες» του Αριστοφάνη
    «Ορνιθες» του Αριστοφάνη
    Ο Δημήτρης Μπάσης, συνοδευόμενος από πιάνο, παραδοσιακά έγχορδα και τσέλο, «ταξιδεύει» «Από το Βυζάντιο στο σήμερα». Η συναυλία παρουσιάζεται σήμερα στην Καβάλα (Κάστρο).
Σάββατο 22/8
  • Βραδιά Οπερας με άριες των Verdi, Puccini, Καρρέρ, Mozart, Rossini από τους Ελένη Κελεσίδη (σοπράνο), Δημήτρη Πλατανιά (βαρύτονος), Μανώλη Παπασηφάκη (πιάνο), στο Θέατρο «Απόλλων» της Σύρου.
  • Στο Αρχαίο Στάδιο Μεσσηνίας, ο Μάριος Φραγκούλης, συνοδευόμενος από το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με διαλεχτά τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι, με την αυθεντική τους ενορχήστρωση.

Ελένη Κελεσίδη, σοπράνο
Ελένη Κελεσίδη, σοπράνο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ