Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Χωρίς δόλο

Είκοσι χιλιάδες αλουμινένια τασάκια μοίρασε μια νομαρχία στις παραλίες της περιοχής της. Αλλοι το είδαν σαν οικολογική ευαισθησία κι άλλοι σαν πράξη βοήθειας σε κάποια βιοτεχνία που δοκιμαζόταν από την οικονομική κρίση. Οι κακόβουλοι το είδαν σαν αρπαχτή. Μια ΜΚΟ, πάντως, έκανε και σχετική έρευνα και έντρομη ανακοίνωσε πως ο πλανήτης κινδυνεύει από 4,5 τρισεκατομμύρια γόπες τσιγάρων. Τράβηξε μάλιστα το αυτί του μέσου Ελληνα καπνιστή για τα 16 τσιγάρα που καπνίζει τη μέρα, με αποτέλεσμα να πετά μαζί με τους όμοιούς του Ελληνες 62 εκατομμύρια γόπες. Και για να του εξηγήσει τι σημαίνει αυτό μέτρησε τις γόπες σε ένα τετραγωνικό μέτρο μιας παραλίας και βρήκε ότι εκείνες ειδικά οι γόπες ρυπαίνουν 3.120 λίτρα θαλασσινού νερού. Μετά τις τρώνε τα ψάρια και η καταστροφή πάει σύννεφο.

Κάτι τέτοια διαβάζουν ο Αλαν Γκορ και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και άρχισαν να μονομαχούν για το ποιος από τους δυο θα κατοχυρώσει το δικαίωμα χρήσης των περιοχών του ιντερνέτ που θα έχουν κατάληξη .eco. Ο Γκορ το ζητάει για λογαριασμό της κοινοπραξίας Dot Eco, ενώ ο Γκορμπατσόφ για την εταιρεία Big Room. Και οι δύο διατείνονται ότι είναι η οικολογία που κινεί τα βήματά τους.

Τέτοιο, άδολο, είναι και το ενδιαφέρον διαφόρων άλλων, για το πολιτικό σύστημα. Διαβάζεις, για παράδειγμα, σε μια από τις εφημερίδες του εθνικού κατασκευαστή τη θλίψη γιατί, λέει, με την υπόθεση «Ζήμενς» χάνει την τιμή του ο πολιτικός κόσμος. Δυστυχώς, δεν προχωράει λίγο περισσότερο τη σκέψη του ο σχολιογράφος, ώστε με δεδομένη τη συγκεντρωμένη εμπειρία των εργολάβων από τέτοιες δουλειές, να μάθουμε και οι παρακάτω πώς μπορεί να γίνει σωστά η δουλειά, χωρίς να κινδυνεύει η τιμή και η υπόληψη κοτζάμ πολιτικού κόσμου.

Πάντως, όλα δείχνουν πως αυτοί που έχουν τα γένια, έχουν βρει ήδη και τα χτένια. Η εντολή «κλείστε το πριν μας πάρει και μας σηκώσει όλους μαζί» δόθηκε και ήδη οι αναλύσεις που εξηγούν πως δεν υπάρχει πρόβλημα έχουν τυπωθεί. Υπάρχει, βέβαια, ένας κίνδυνος ακόμα: να επιστρέψει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ως «φερέγγυος υποδοχέας της πολιτικής κρίσης». Να 'ναι γι' αυτό άραγε που έχει χάσει τον ύπνο της η αστική τάξη;

Ασχετο: Οι Ελληνες βιομήχανοι έκαναν, λέει, χρυσές μπίζνες με τους ναζί. Σιγά το νέο. Γι' αυτό ανακηρύχθηκαν μετά εθνικοί ευεργέτες καθώς, εκτός των άλλων, ηγήθηκαν και στον αντικομμουνιστικό αγώνα εκείνης της εποχής.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ