Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Απόδραση»...

Από τις 4 Οκτώβρη (μέχρι μέσα Ιανουαρίου), στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» φιλοξενείται η παράσταση «Η απόδραση» από την ομάδα «Αλογοι» (Κυριακή 21.30, Δευτέρα 21.15, Τρίτη 21.15). Τέσσερις αθώοι άνθρωποι... Τρεις άνδρες. Μια γυναίκα.. Τα γενέθλια.. Ενα ατύχημα.. Ο νόμος. Η αναγνώριση. Κορυδαλλός 2009. Η εξαθλίωση. Η αντοχή φτάνει στα όριά της. Το σχέδιο. Η απόφαση. Η «Απόδραση» είναι μια παράσταση που συνεχώς εξελίσσεται και συνεχίζει την πορεία της φέτος με νέα διανομή.

Μια βωβή παράσταση σωματικού θεάτρου γεμάτη μουσική. Μια χολιγουντιανή ταινία που δε γυρίστηκε ποτέ και κατέληξε να παίζεται σε ένα αθηναϊκό θέατρο. Ενα έργο που ακυρώνει συνεχώς τα όρια του συμβατικού χώρου και κινείται ανάμεσα στην υπερβολή, τη λιτότητα και την ανατροπή. Τέσσερις αθώοι άνθρωποι που κατά λάθος δολοφονούν μια κοπέλα. Συλλαμβάνονται από τον πανταχού παρόντα αστυνομικό. Η εξαθλίωση στις φυλακές του Κορυδαλλού, τα βασανιστήρια. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Βασιλική Τσουπάκη, Ηρακλής Κωστάκης, Νικήτας Αναστόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης.

Οι «Αλογοι» (α + λόγος) είναι μια ομάδα που για κάποιον λόγο παίζει χωρίς λόγο, παράγει ρεαλισμό με τη φαντασία, χρησιμοποιεί το σώμα για να μιλήσει, στήνει μια ολόκληρη σκηνή για να την ανατρέψει, προκαλεί το γέλιο ενώ γελάει με τον εαυτό της. Εχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κέρδισε τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών στη 13η Μπιενάλε στο Μπάρι της Ιταλίας. Η σκηνοθεσία, η ενδυματολογική και μουσική επιμέλεια, ο φωτισμός και η κατασκευή σκηνικών είναι δημιούργημα συλλογικής εργασίας της ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ