Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινούν οι γιορτές στην Ξάνθη

Με τη μουσική παράσταση «Ανθρώπινη Φωνή» με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Φωτεινή Δάρρα, αντί της προγραμματισμένης συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, ανοίγει, αύριο, η αυλαία για τις «Γιορτές Παλαιάς πόλης Ξάνθης». Προχτές, σε επιστολή τους ο Γ. Χατζιδάκις και ο Μ. Φραγκούλης, σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «μέσα στο πρόγραμμα των εορτών της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης συνυπάρχει το Μουσικό σύνολο "Μάνος Χατζιδάκις" με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι θεωρείται ότι δεν μπορούνε να σταθούνε στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων με το Μουσικό Σύνολο και προσβάλλουν το έργο και τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι».

Οι γιορτές συνεχίζονται, στη Σκηνή Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης (9 μμ, Πάρκο Δημοτικού Κολυμβητηρίου) Λαϊκό Πανηγύρι με την ορχήστρα του Γιώργου Μίγγου, ένας από τους πιο γνωστούς δεξιοτέχνες του κλαρίνου στην περιοχή της Ξάνθης. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Μίγγος - κλαρίνο, τραγούδι, τουμπερλέκι. Γιάννης Μίγγος - κλαρίνο, τραγούδι, τουμπερλέκι. Σταύρος Ψαρρός - αρμόνιο, τραγούδι. Κώστας Χάϊντας - λαούτο, μπουζούκι.

Δευτέρα, 8.30 μμ, Πλατεία Μητροπόλεως: Συναυλία του Δημήτρη Κοντογιάννη, με τη συνεργασία της Δήμητρας Κωστάκη. Σκηνή Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, 9 μμ: Μουσικοί και η Μουσική του Εβρου. Παίζουν οι μουσικοί: Σπύρος Στράτος - γκάιντα, καβάλι. Αλέξης Παρτινούδης - λύρα Θράκης. Βαγγέλης Κατσουλίδης - ούτι, τραγούδι. Αγγελος Στράτος - νταούλι. Στη σκηνή Νησάκι - Ποταμός Κόσυνθος, η Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης παρουσιάζει βραδιές μουσικής και ποίησης. Ρεσιτάλ Κιθάρας του Γεωργίου Ανδρεάδη. Αφιέρωμα Γιάννης Ρίτσος «Αρίοστος ο προσεκτικός». Μία εγκατάσταση με φώτα, ήχο, προβολές και performers, στο ποτάμι της παλιάς πόλης. Συμμετέχουν: Η Μουσική Σκηνή της ΦΕΞ, το θεατρικό εργαστήρι «Οδός ονείρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ