Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Η εργατική τάξη έχει το δικό της δρόμο

Γεμάτη νέους η χτεσινή εκδήλωση στα Γιαννιτσά

Νέοι και νέες από τα Γιαννιτσά, κατά κύριο λόγο μαθητές, αλλά και νέοι εργαζόμενοι, παιδιά εργατικών κι αγροτικών οικογενειών ζωντάνεψαν χτες το 35ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη. Οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με τα παιδιά της ΚΝΕ για τα ζητήματα που τους απασχολούν στο σχολείο, στο χωράφι, στη δουλειά, για το πρόβλημα της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

Εκ μέρους της ΚΝΕ, μίλησε το μέλος του ΚΣ και Γραμματέας ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, Χρ. Νάτσιος. «Τιμώντας την 35χρονη αδιάκοπη παρουσία του Φεστιβάλ, διαλέξαμε το φετινό Φεστιβάλ να σημάνει μια πλατιά συζήτηση με τη νεολαία και τους εργαζομένους για το σοσιαλισμό», σημείωσε.

«Αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, την επικαιρότητά του. Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της έχουν το δικό τους δρόμο. Το δρόμο που οδηγεί στη σοσιαλιστική επανάσταση για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, η προβολή του σοσιαλισμού, της αναγκαιότητας ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και η αντικατάστασή του από το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό τρόπο παραγωγής, είναι το βασικότερο καθήκον για τους κομμουνιστές. Η απάντηση στην κρίση είναι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός με εργατικό - λαϊκό έλεγχο. Στο σύνθημα του Φεστιβάλ μας "Σοσιαλισμός: η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα" συνοψίζεται το κάλεσμα που απευθύνουμε στους εργαζομένους και στη νεολαία», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Εκτός από την πολιτική ομιλία, η νεολαία παρακολούθησε συναυλίες από νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ενημερώθηκε από τα περίπτερα της ΚΝΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται, επίσης, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο
  • Βέροια, στην πλατεία Ελιάς, 8 μ.μ., με θέμα τις εργασιακές σχέσεις, ομιλητής ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, 8 μ.μ., με θέμα τις εργασιακές σχέσεις, ομιλητής ο Π. Δήμιζας, μέλος του Γραφείου ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Λευκάδα, στην παραλία, 8.30 μ.μ., ομιλητής ο Τάσος Αντωνίου, γραμματέας του ΣΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
  • Λευκίμμη Κέρκυρας, 8.30 μ.μ., με θέμα το περιβάλλον, ομιλητής ο Σπύρος Σαμοήλης, μέλος της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Θα γίνει και αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Σάρτη Χαλκιδικής, 8 μ.μ., με θέμα διακοπές και τουρισμός, ομιλητής ο Β. Τομπουλίδης, μέλος του Γραφείου Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
  • Καλύβες Αποκορώνου Χανίων, στην κεντρική πλατεία, 8.30 μ.μ.
  • Τσαριτσάνη Λάρισας, στην κεντρική πλατεία, 9.30 μ.μ., ομιλητής ο Παναγιώτης Σπήλιος, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη
  • Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στην κεντρική πλατεία, 8 μ.μ., με θέμα «σοσιαλισμός και μετανάστες», ομιλητής ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ