Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καμία εξίσωση των κολεγίων με τα πανεπιστήμια

Εξόρμηση μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χτες, στο κέντρο της πόλης

Εξόρμηση ενημέρωσης της νεολαίας και του λαού της Θεσσαλονίκης για την αντιεκπαιδευτική εξίσωση των ΚΕΣ και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, χτες στη συμβολή του πεζόδρομου της Αριστοτέλους και της οδού Τσιμισκή.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μοίρασαν ανακοίνωση που καλούσε το λαό και τη νεολαία να διεκδικήσουν άμεσα:Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας που υποκαθιστά την επαγγελματική εκπαίδευση, με φτηνές μορφές κατάρτισης, όπως τα ιδιωτικά κολέγια, τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα ΙΕΚ, και την ίδρυση δημόσιων και δωρεάν επαγγελματικών σχολών για όσες ειδικότητες δεν απαιτούν ανώτατη εκπαίδευση, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης, επαγγελματικών σχολών που θα παρέχουν ουσιαστική ειδίκευση και πλήρη επάρκεια για την άσκηση του επαγγέλματος.

Την κατάργηση του νόμου και τη μη εφαρμογή - απειθαρχία στην οδηγία 36/05 που οδηγεί σε αναγνώριση και ισοτιμία των ψευτο-κολεγίων με πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Την αναδιαμόρφωση μιας πραγματικά Ενιαίας, αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν, Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική ειδίκευση και οι τίτλοι της θα αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για εργασία στο αντικείμενο σπουδών.

Κάλεσαν φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές των λαϊκών οικογενειών να βγάλουν τα συμπεράσματα και να απορρίψουν την πολιτική της ΕΕ και των δικομματικών εταίρων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που με τη σκόπιμη απουσία δημόσιας και δωρεάν επαγγελματικής εκπαίδευσης γιγάντωσαν το χώρο των ΚΕΣ, έβαλαν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους στις αποφάσεις της ΕΕ για την αναγνώρισή τους. Τούς κάλεσαν, επίσης, να καταδικάσουν και την υποκρισία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα στη χώρα παριστάνει τον πρωτομάχο της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενώ στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Κομισιόν, πρωτοστάτησε σε πρωτοβουλίες για την αναγνώριση των ΚΕΣ και την εφαρμογή των οδηγιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ