Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΠΑ ΑΕ
Επιχειρηματικές κόντρες για την πίτα

Γερές κόντρες - καθώς και νέες συμμαχίες ανάμεσα σε μερίδες της πλουτοκρατίας - δρομολόγησε η απόφαση της κυβέρνησης για την παραπέρα εκχώρηση μετοχών της ΔΕΠΑ με την ταυτόχρονη απόσχιση της θυγατρικής εταιρίας ΔΕΣΦΑ που διαχειρίζεται τα δίκτυα και τις υποδομές αερίου.

Το παρόν στη «διαμάχη» για τη μοιρασιά της πίτας έδωσε χτες και η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία έχει «δικαίωμα πρώτης προτίμησης» στο 30% των μετοχών που θα εκχωρήσει το Δημόσιο. Για το σκοπό προσέλαβε για συμβούλους την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas, προκειμένου, όπως ανακοίνωσε, να ασκήσει το δικαίωμά της στην «απόκτηση ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ».

Το δικαίωμα προτίμησης (οψιόν) στο 30%, εφόσον δεν αξιοποιηθεί στην απόκτηση μεριδίων θα τιμολογηθεί από τους συμβούλους με το ενδεχόμενο να πουληθεί στη συνέχεια σε άλλους ενδιαφερόμενους «επενδυτές». Σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ μετέχουν τα ΕΛΠΕ (συμφερόντων του ομίλου Λάτση) με 35% και το Δημόσιο με το υπόλοιπο 65%. Μετά τη απόσχιση και οι δυο δικαιούνται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, να πάρουν ανάλογο μερίδιο και στο ΔΕΣΦΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ