Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Αντίθετοι στο έργο του Βιολογικού Σταθμού στον Ασπρόπυργο

Τη χωροθέτηση και κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου (ΚΕΛΘ) στην παραλία Ασπροπύργου (δίπλα στη «Χαλυβουργική»), το οποίο θα δημιουργήσει έναν ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα για το περιβάλλον της περιοχής, νεκρώνοντας ταυτόχρονα το μοναδικό χώρο αναψυχής της πόλης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου.

Οπως επισημαίνει το Συντονιστικό, πάρα το γεγονός ότι «οι μαζικοί φορείς και τα εργατικά σωματεία του Θριασίου, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της μελέτης του Αποχετευτικού και του Βιολογικού, αντιδράσαμε στη χωροθέτηση του ΚΕΛΘ και προτείναμε την απευθείας σύνδεση με την Ψυτάλλεια, οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής και την ΕΥΔΑΠ υλοποιούν την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο δόθηκε ουσιαστικά μετά τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου στις 20 Αυγούστου με τις ψήφους της δημοτικής αρχής (στηρίζεται από τη ΝΔ) η οποία μέχρι πριν λίγο καιρό δήλωνε αντίθετη!

«Ο Βιολογικός Σταθμός θα δέχεται όλα τα αστικά, και όχι μόνο, λύματα του Θριασίου» καταγγέλλει το Συντονιστικό και επισημαίνει: «Αν λάβουμε υπόψη ότι για να είναι ολοκληρωμένος και αποτελεσματικός ένας τέτοιος Βιολογικός, θα πρέπει να περιλαμβάνει και την 3η βαθμίδα επεξεργασίας, που αφορά στην αφυδάτωση της λυματολάσπης, η οποία, όμως, στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου δεν υπάρχει, αντιλαμβανόμαστε για μια φορά ακόμη την προχειρότητα της μελέτης και της επιλογής χωροθέτησης του έργου. Η ανυπαρξία τριτοβάθμιας επεξεργασίας γεννάει ανησυχίες και ερωτηματικά, τόσο για την επάρκεια του χώρου, το κόστος του έργου, αλλά και για τη διάθεση και εναπόθεση της ρυπογόνας και μολυσματικής λυματολάσπης. Ερωτηματικά στα οποία όχι μόνο δε δόθηκαν πειστικές απαντήσεις από Δημοτικές και Νομαρχιακή Αρχή και τους υπεύθυνους του έργου, αλλά αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά του».

Καταλήγοντας, το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου καλεί το λαό της περιοχής να μην αποδεχτεί τετελεσμένα γεγονότα και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη στάση των συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα, να βρίσκεται «σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα ακυρώσουν τα σχέδια των βιομηχάνων και των κυβερνήσεων, που στηρίζονται από τις επιλογές των Τοπικών Αρχών, για περαιτέρω καταστροφή του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής κατοίκων και εργαζομένων στο Θριάσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ