Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλες νεολαιίστικες συγκεντρώσεις
  • Στο Βόλο ομιλητής σήμερα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και στην Αρτα η Λουίζα Ράζου, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην Πάτρα ομιλήτρια αύριο η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Το μήνυμα «Σοσιαλισμός: Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» φωτίζεται ακόμα πιο έντονα «σήμερα» που ο λαός θα βρεθεί μπροστά στις κάλπες, στη διαδικασία επιλογής του με ποιον θα πάει και ποιον θ' αφήσει. Το μήνυμα αυτό φωτίζει την επιλογή που πρέπει να κάνει ο λαός και η νεολαία, γυρίζοντας την πλάτη σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που προτείνουν τη μια ή την άλλη διαχειριστική τακτική της βαρβαρότητας κι επιλέγοντας το δρόμο που θα φέρει την εργατική τάξη και το κίνημά της ένα βήμα πιο κοντά στη σοσιαλιστική προοπτική.

Γι' αυτό και οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» παίρνουν ακριβώς αυτό το χαρακτήρα: Φωτίζουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, δίνουν βήμα στη συζήτηση για το σοσιαλισμό και δείχνουν το δρόμο της επιλογής που μπορεί και πρέπει να κάνει ο λαός και η νεολαία «σήμερα», την επιλογή για ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ.

Το Φεστιβάλ κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών του φέτος με το τριήμερο της Θεσσαλονίκης, στις 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη, στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγουν οι πύλες του 35ου Φεστιβάλ στην Πάτρα, το Βόλο, την Αρτα. Στο Βόλο θα μιλήσει σήμερα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στην Αρτα η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην Πάτρα θα μιλήσει αύριο η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Αναλυτικότερα:

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα, οι εκδηλώσεις γίνονται στο Κάστρο και ξεκινούν κάθε μέρα στις 8 το βράδυ.

Σήμερα Παρασκευή, θα χαιρετίσει ο Γιώργος Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα γίνει συζήτηση για την πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τον 20ό αιώνα, αφιερώματα στο ροκ της αμφισβήτησης και στα τραγούδια των αγώνων, ενώ συναυλίες θα δώσουν οι Λάκης Παπαδόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας και πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Αύριο Σάββατο, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα γίνει συζήτηση για την αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, αφιέρωμα στα τραγούδια για τους μετανάστες, ενώ συναυλίες θα δώσουν οι Χρήστος Θηβαίος, Μανώλης Μητσιάς και πολλά άλλα συγκροτήματα.

Στο Βόλο

Διήμερες είναι και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Βόλο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα Παρασκευή, θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα γίνουν συζητήσεις για το πρόβλημα των ναρκωτικών και για τα νέα ζευγάρια, θεατρικό σκετς και βιβλιοπαρουσίαση για τον αντικομμουνισμό, ενώ συναυλίες θα δώσουν οι Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς και άλλα συγκροτήματα.

Αύριο Σάββατο,θα γίνουν συζητήσεις για τους μετανάστες και για τη λαϊκή οικονομία που είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, αφιερώματα στον Γιάννη Ρίτσο και στην προσφορά του σοβιετικού λαού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλές συναυλίες και άλλες δραστηριότητες.

Στην Αρτα

Το διήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αρτα γίνεται στην πλατεία Σκουφά. Και τις δυο μέρες, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ.

Σήμερα Παρασκευή, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλίες και αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.

Αύριο Σάββατο θα γίνει συζήτηση για το σοσιαλισμό και συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ