Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κινητοποίηση για τα 30μελή τμήματα

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών τη Δευτέρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη στη 1 μετά το μεσημέρι, καλεί η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά. Την απόφαση για την κινητοποίηση έλαβε το ΔΣ της ΕΛΜΕ μετά από πρόταση και της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση έλαβε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά.

Αιτία, η εντολή που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάθε τμήμα να έχει 30 μαθητές στην τάξη. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: «Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά και οι Προϊστάμενοι των Γραφείων, συνεπείς στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, έσπευσαν με φιρμάνια να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις». Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αφού καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην πειθαρχήσουν και να επιβάλουν στην πράξη τα ολιγομελή τμήματα, στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Για μια ακόμα φορά, ακούμε πως το "ταμείο είναι μείον" και οι θυσίες απαραίτητες. Πρόκειται για το ίδιο έργο που παρακολουθούμε χρόνια, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική της ΕΕ, που ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. θυμιατίζουν και στηρίζουν και σύμφωνα με την οποία στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας της ΕΕ και στο όνομα του ελλείμματος πρέπει να περικοπούν δαπάνες και μισθοί».

«Οφείλουμε», καταλήγει η ανακοίνωση, «να αντιδράσουμε οργανωμένα, αποφασιστικά, ταξικά. Να καταδικάσουμε την πολιτική που χρυσώνει το κεφάλαιο και τα κόμματα της ΕΕ που την στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ