Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εμπαίζει τους μικρομεσαίους αγρότες...

...τάζοντας αποζημιώσεις στις τιμές

Αλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα πέταξε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνοντας ότι θα γίνει προσθήκη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ για να δίνονται αποζημιώσεις όταν πέφτουν οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Κι αυτό, για εμφανείς λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, το ονόμασε διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής στα αγροτικά προϊόντα.

Η μαχόμενη αγροτιά ζητά ελάχιστη εγγυημένη τιμή και διασφάλιση του εισοδήματός της, αλλά αυτό που ανακοίνωσε ο Σ. Χατζηγάκης καμία σχέση δεν έχει με τα αιτήματα του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Εκτός αυτού ακόμα κι αν ξαναγίνει κυβέρνηση η ΝΔ, με τέτοιου είδους τερτίπια δε διασφαλίζεται το εισόδημα των αγροτών. Οσο εφαρμόζεται η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ, καθώς και οι ανελέητοι νόμοι της ελεύθερης αγοράς οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ενώ από την άλλη οι πολυεθνικές και εμποροβιομήχανοι θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν.

Ο Σ. Χατζηγάκης βέβαια δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες χτες για το τι ακριβώς θα γίνει τελικά. Γιατί στην ουσία στην ανακοίνωσή του αναφέρεται βασικά πως θα συσταθεί μια Ειδική Επιτροπή για να εξετάσει το θέμα και να προσδιορίσει το νομικό πλαίσιο... Κι εδώ επίσης βρωμάει κοροϊδία.

Από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκινήσει μια φάμπρικα με κατ' επιλογή και ρουσφετολογικές αποζημιώσεις, που έχουν ονομαστεί κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις και δεν αποκλείεται το νέο «φρούτο» που ανακοινώθηκε χτες να έχει σκοπό να ενσωματώσει όλο αυτό το χάλι που γίνεται μέχρι τώρα με τα «πακέτα» και τα «πακετάκια» στον ασφαλιστικό κανονισμό του δύσμοιρου ΕΛΓΑ για να μπει ένας «φερετζές» νομιμότητας. Ο ΕΛΓΑ όμως έφτασε πλέον να έχει χρέη 4,2 δισ. ευρώ και απειλείται άμεσα με χρεοκοπία. Και όπως πάει το πράγμα θα οδηγηθεί στην κατάρρευση και στη διάλυση. Αλλά για την κυβέρνηση της ΝΔ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Τώρα προέχουν οι προεκλογικές εντυπώσεις και η ψηφοθηρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ