Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προβλέψεις για μείωση εσόδων έως 18%

Ευκαιρία για να αποσπάσει περισσότερα ακόμη μέτρα στήριξης βλέπει στις εκλογές το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, επικαλούμενο τα στοιχεία για μείωση αφίξεων και εσόδων στον τουριστικό κλάδο. Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) εκτιμά ότι για το σύνολο του 2009 η πτώση των εσόδων θα κυμανθεί 16% - 18%, ποσοστό «υψηλό και κρίσιμο». Επισημαίνει ότι η μείωση οφείλεται στις μειωμένες αφίξεις, στη μικρότερη διάρκεια διαμονής των ξένων τουριστών, στον περιορισμό των δαπανών τους και στις χαμηλότερες τιμές των ξενοδοχείων.

Στη βάση των εκτιμήσεων του ΙΤΕΠ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο επαναλαμβάνει και πάλι την απαίτησή του «να παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για ένα νέο ξεκίνημα» και προβάλλει τη συνεισφορά του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ, για να συνδέσει, ουσιαστικά, τη διαφύλαξη των κερδών των μεγαλοξενοδόχων με την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας!!!

Η τακτική των μεγαλοξενοδόχων να μη δέχονται καν τις αρχές του καπιταλισμού για το επιχειρηματικό ρίσκο, να μη διανοούνται ότι μπορεί να έχουν και μια κακή χρονιά, να μην αποδέχονται ότι μπορεί να έχουν κι αυτοί το μερίδιό τους στις απώλειες - πολύ λιγότερο επώδυνες από τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες - παραπέμπει σε ένα θράσος που απέκτησαν από τις παραχωρήσεις που έκανε υπέρ τους η κυβέρνηση της ΝΔ και τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ ότι θα την ξεπεράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ