Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Να ενισχυθεί η αντιμονοπωλιακή πολιτική

Καλεί τους ΕΒΕ να απαιτήσουν με την ψήφο τους έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης

Την ανάγκη ενίσχυσης της αντιμονοπωλιακής πολιτικής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές επισημαίνει στην παρέμβασή της προς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους η Γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να απαιτηθεί ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην εφαρμογή της Ευρωενωσιακής πολιτικής της, προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Ισχυρίστηκε ότι η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία λόγω και της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, επιβάλλει γενναίες αποφάσεις και γι' αυτό χρειάζεται "νωπή λαϊκή εντολή".

Στην ουσία ζητάει "εντολή" για να προχωρήσει πιο επιθετικά την αντιλαϊκή της, πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετούς μήνες ζητά την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές για να αναλάβει αυτό τη διαχείριση των ίδιων αντιλαϊκών μέτρων. Με κυβέρνηση είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ η πολιτική που θα ακολουθηθεί είναι δεδομένη. Προέρχεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που συναποφάσισαν οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Από κοντά και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, που παρά τις όποιες «λεκτικές» διαφοροποιήσεις τους, αποδέχτηκαν όλες τις βασικές επιλογές της ΕΕ.

Η κρίση επέβαλε και επιβάλλει τη λήψη ακόμη πιο σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο τη διατήρηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής για να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Ετσι έχουμε:

  • Την απροκάλυπτη επίθεση στο εισόδημα των εργαζόμενων.
  • Τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τη γενίκευση της υποαπασχόλησης.
  • Το χτύπημα του συστήματος των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
  • Την φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Μας χαρακτηρίζουν φοροφυγάδες για να στρώσουν το έδαφος.
  • Την εξοντωτική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.
  • Την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος από τον ΟΑΕΕ, που με την υποχρηματοδότησή του καθημερινά απαξιώνεται.
  • Την αναδουλειά, που μειώνει το εισόδημά μας και μας υποχρεώνει να σφίγγουμε κι άλλο το ζωνάρι.

Την άλλη μέρα των εκλογών είναι βέβαιο, ότι όποιος από τους δυο εταίρους του δικομματισμού έρθει στην κυβέρνηση, μόνο νέα βάρη θα επιβάλλει.

Η ΝΔ πάτησε στους αντιλαϊκούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και τους διεύρυνε, με πιο χαρακτηριστικό το 258 ΠΔ, που επέβαλε την ενοποίηση των Ταμείων και τη δημιουργία του ΟΑΕΕ.

Το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ με τους νόμους Σιούφα διά του Ρέππα και στη συνέχεια με την Πετραλιά, άλλωστε είναι κοινοί οι διακηρυγμένοι στόχοι και επιδιώξεις τους.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τους ΕΒΕ καλεί τον κάθε συνάδελφο και με την ψήφο του να πάρει θέση. Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία.

Μπορούμε και με την ψήφο μας να καταδικάσουμε τις πολιτικές εκείνες και τους εκπροσώπους τους που μας καταδικάζουν στην ανασφάλεια, στην αναδουλειά, στο περιθώριο.

Μπορούμε και με την ψήφο μας να απαιτήσουμε μια άλλη πολιτική. Εναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο της την ικανοποίηση των αυξανόμενων ανθρώπινων αναγκών. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια.

Μια πολιτική που θα παίρνει υπόψη της τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας για δουλειά - υγεία - μόρφωση - αναψυχή - περιβάλλον, και θα τις ικανοποιεί.

Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, τους φοιτητές και η 5 του Οκτώβρη να μας βρει από καλύτερες θέσεις στους αγώνες για την επίτευξη των στόχων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ