Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ - ΚΑΒΑΛΑ
Αντιδρούν στην πώλησή της σε ιδιώτη

Τον πυρήνα της πολιτικής ξεπουλήματος της ΒΦΛ ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας, που μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στη χτεσινή κινητοποίηση

Από παλιότερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΒΦΛ στην Καβάλα
Από παλιότερη περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΒΦΛ στην Καβάλα
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων της Εφορίας στην Καβάλα έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) με αίτημα να σταματήσει η πώληση των μετοχών της ΒΦΛ που κατέχει η ΔΕΠΑ (33%) σε ιδιώτη. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το ΚΚΕ με πολυμελή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο βουλευτής Γιάννης Ζιώγας.

Από νωρίς χτες το πρωί και μετά από απόφαση της διοίκησης του σωματείου, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη ΔΟΥ της Καβάλας, που στεγάζεται στη Νομαρχία, και κατέλαβαν συμβολικά τον 1ο όροφο, με στόχο να μη μεταβιβαστεί στον ιδιώτη ο φόρος της υπεραξίας της ΒΦΛ. Ο πρόεδρος του σωματείου της ΒΦΛ, Γ. Τσιμενίδης (ΠΑΣΚΕ), δήλωσε ότι το σωματείο θα προχωρήσει σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση. Οπως σημείωσαν στον «Ρ» εργάτες της ΒΦΛ, η πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ έγινε εν κρυπτώ, χωρίς να έχουν καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ υπογράμμισαν ότι η ιδιωτικοποίηση της λιπασματοβιομηχανίας και η ενδεχόμενη αλλαγή του προϊόντος παραγωγής του εργοστασίου θα πλήξουν τους αγρότες της Καβάλας και όσων περιοχών προμηθεύονται φτηνό λίπασμα από τη ΒΦΛ. Εκτός από το πρόβλημα των θέσεων εργασίας η πώληση της ΒΦΛ είναι πρόβλημα των αγροτών κι ολόκληρου του λαού της Καβάλας.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση των εργαζομένων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας σημείωσε: «Το τι γίνεται με τα λιπάσματα είναι προειλημμένη απόφαση εδώ και πολλά χρόνια. Εκλεισε το εργοστάσιο στη Δραπετσώνα, έκλεισε στην Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη, ήρθε η σειρά της Καβάλας. Το λιμάνι αυτό είναι φιλέτο, άρα ενδιαφέρει». Και υπογράμμισε: «Εμείς θεωρούμε ότι όχι μόνο έχει δυνατότητα ανάπτυξης το εργοστάσιο, αλλά επιβάλλεται. Ωστόσο, όταν ως χώρα έχεις αντιαγροτική πολιτική στον αγροτικό, κτηνοτροφικό τομέα, είναι επόμενο να έχεις τις σημερινές επιπτώσεις και στη λιπασματοβιομηχανία. Από αυτήν την άποψη θεωρούμε ότι το πρόβλημα της ΒΦΛ, η συρρίκνωση και το ξεπούλημά της, αφορά όλους τους εργαζόμενους της Καβάλας. Επομένως, απέναντι στους εργαζόμενους της πόλης πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους είτε σύλλογοι είτε σωματεία. Αταλάντευτα το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι χρειάζεται να υπάρχει ένας ενιαίος δημόσιος φορέας λιπασματοβιομηχανίας. Με δεδομένη τη συμπαράσταση των κομματικών μας δυνάμεων μέχρι τέλους στον αγώνα που κάνετε, ας δούμε και μετά τις εκλογές τι θα κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Ποια είναι η δύναμη που μπορεί να μπει φραγμός την ξέρετε. Ας σταθούμε αξιοπρεπείς και ορθοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ