Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Στο Κάιρο μεταβαίνει την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Μουμπάρακ για «την ειρηνευτική διαδικασία». Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενώ τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα μετά την έγκριση, εντός της βδομάδας, για ανέγερση νέων κατοικιών στη Δ. Οχθη, μετά από την ανάλογη απόφαση επέκτασης χιλιάδων ακόμη, τη στιγμή που η αραβική - παλαιστινιακή πλευρά θέτει το «πάγωμα» του εποικισμού ως όρο επανάληψης της όποιας επαφής.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στη Γενική Εισαγγελία παραπέμπει πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών MI6 ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, μετά από κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους για συμμετοχή σε βασανιστήρια κρατουμένων για τρομοκρατία από βουλευτές (δημοσίευμα της Guardian). Ο Μίλιμπαντ υποστήριξε ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές από καμία υπηρεσία». Οπως γνωστοποιήθηκε, ένας ακόμη πράκτορας, των υπηρεσιών MI5, ανακρίνεται για τον ίδιο λόγο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πάνω από 1.200.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που προκαλούνται από τον πνευμονιόκοκκο και θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν με εμβόλια σημειώνεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet».

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Σε συμφωνία κατέληξαν τα Ισραηλινά Ναυπηγεία και το υπουργείο Αμυνας της Νιγηρίας για την κατασκευή δύο σκαφών Ακτοφυλακής τύπου «Shaldag» ύψους 25 εκατ. δολαρίων αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ».

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- O Βενεζουελάνος πρόεδρος Ούγκο Τσάβες είχε χτες στη Μαδρίτη συνομιλίες με το μονάρχη και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας.

ΤΣΙΣΙΝΑΟΥ.-- Ο Βλαντίμιρ Βορόνιν, ηγέτης του ΚΚ Μολδαβίας, που ασκεί χρέη πρωθυπουργού στη χώρα, παραιτήθηκε χτες απ' το αξίωμα λέγοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν μπορούσε να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας υπό τις δεδομένες συνθήκες. Μετά απ' αυτό αναμένεται η σύγκληση της βουλής για την εκλογή νέου Προέδρου της χώρας εντός των προσεχών βδομάδων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η Γερουσία καταψήφισε το νομοσχέδιο της «εργατικής» κυβέρνησης του Κέβιν Ραντ για αλλαγή των κριτηρίων παροχής της καθιερωμένης έκπτωσης 30% στους πολίτες που αγοράζουν ιδιωτική ασφάλεια Υγείας. Εάν το νομοσχέδιο καταψηφιστεί για δεύτερη φορά το Νοέμβρη τότε ενδέχεται ο πρωθυπουργός να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ